Boek
Nederlands

Maffe meiden

Mirjam Mous (auteur)
+1
Maffe meiden
×
Maffe meiden Maffe meiden

Maffe meiden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Teddie is gehandicapt en heeft daarom een rolstoel nodig. Soms is dat lastig, maar meestal doen Teddie en Maud, haar beste vriendin, alles wat andere meiden ook doen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Maffe meiden
Auteur
Mirjam Mous
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2007
95 p.
ISBN
9789047501404

Besprekingen

Maud is de beste vriendin van Teddie, die rolstoelafhankelijk is, maar zich daardoor in weinig laat beperken. Met veel gevoel voor humor worden hun dagelijkse (puber)perikelen beschreven in losse verhalen, die weliswaar samenhang vertonen, maar toch goed onafhankelijk van elkaar te lezen zijn. Een aantal van deze verhalen is eerder gepublicerd in het meidenblad Tina. Zo maken ze met een stel klasgenoten een korte film, die, wanneer ze hem op school willen vertonen, overschreven blijkt te zijn door een aflevering van Teletubbies en raken zij in een pretpark Teddies kleine nichtje kwijt. Toch hebben de vrolijke verhalen over school, verliefdheid en jaloerse klasgenoten ook een diepere laag: Teddie is weliswaar gehandicapt, maar niet zielig. Als anderen haar anders behandelen, krijgt die de wind van voren. Fijne verhalen over een bijzondere vriendschap, boordevol herkenning. Ook geschikt voor minder gretige lezers vanaf ca. 11 jaar.

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema & W…Lees verder op Wikipedia