Boek
Nederlands
Als een moordenaar de moorden uit zijn boeken imiteert, gaan voor een schrijver fictie en werkelijkheid steeds meer door elkaar lopen.
Onderwerp
Schrijverschap
Titel
Letter voor letter
Auteur
Mikkel Birkegaard
Vertaler
Femke Blekkingh-Muller
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Over mit lig
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2010
335 p.
ISBN
9789022553756 (paperback)

Besprekingen

‘Tot voor kort had ik alleen nog maar op papier mensen vermoord’, luidt de openingszin van deze thriller uit Denemarken. Frank Føns, een 46-jarige redelijk succesvolle schrijver van horrorachtige misdaadromans, brengt zijn dagen door in een zomerhuisje in Sjælland. Op een ochtend wordt hij gebeld door Werner van de politie van Kopenhagen (Werner geeft Frank bij het schrijven van zijn boeken informatie over politiezaken) met de mededeling ‘Jouw lijk is opgedoken’. Er is een verminkt lijk van een vrouw gevonden net buiten de haven van Gilleleje, onder water vastgebonden met kettingen. Precies zoals een van de moorden uit Franks nieuwste boek, dat echter nog bij de drukker ligt. Er volgen meer moorden, een ‘copycat’ moordenaar doet een voor een de moorden uit Franks boeken na. Om de moordenaar te kunnen vinden moet Frank net zo gaan denken als hij. Fictie en werkelijkheid worden steeds meer en meer met elkaar gemixt. Vlot geschreven thriller met flashbacks uit het leven van de niet erg s…Lees verder

Over Mikkel Birkegaard

Mikkel Birkegaard (geboren 9 december 1968) is een Deense fantasy-auteur en van oorsprong IT-ontwikkelaar. Hij woont in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Bibliografie

  • Libri di Luca (2007) is in 2009 in het Nederlands uitgekomen. In Denemarken heeft het een tijdlang de bestsellerlijsten aangevoerd. Er zijn zeventien vertaalde versies in voorbereiding of in druk.
  • Over mit lig (2009); Engelse vertaling door Steven T. Murray: Over My Dead Body, (2011)

Bronnen

  • Biografische gegevens

Externe links

  • (da) Mikkel Birkegaard op Bibliografi.dk
Lees verder op Wikipedia