Boek
Nederlands

Het jaar na jou

Mike Gayle (auteur), Carolien Metaal (vertaler)
Als zijn schoonmoeder naar Australië vertrekt, moet een weduwnaar zijn twee jonge dochters alleen opvoeden.
Titel
Het jaar na jou
Auteur
Mike Gayle
Vertaler
Carolien Metaal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Hope family calendar
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2017
319 p.
ISBN
9789022579800 (paperback)

Besprekingen

Als zijn schoonmoeder naar Australië vertrekt, moet weduwnaar Tom zijn twee jonge dochters alleen opvoeden. Een klassieke feelgood roman is de kortste omschrijving voor dit verhaal. Het bevat de traditionele elementen over verlies en liefde gegoten in een erg voorspelbaar en vertrouwd aanvoelend verloop. De personages zijn herkenbaar, op het clichématige af, en maken geen grote veranderingen mee. De aangehaalde problemen en uitdagingen voelen authentiek, de oplossingen simpel. Het afwisselen in perspectief tussen Tom en zijn schoonmoeder (beiden als ik-figuur) vormt een leuk extraatje, maar is niet per se nodig. De focus ligt immers op Tom en hoe hij omgaat met het verlies van zijn vrouw en wat erna komt. Dit verhaal laat geen diepe impact na, maar is wel een uitstekend tussendoortje voor alle fans van het genre.

Over Mike Gayle

CC BY 2.0 - Foto van/door walnut whippet

Mike Gayle (Birmingham, 1970) is een Brits schrijver en journalist. Voordat zijn eerste boek werd gepubliceerd, schreef hij artikelen voor verschillende tijdschriften. In 1998 verscheen zijn debuut: My Legendary Girlfriend. Het centrale thema in het werk van Gayle is het leven en de relaties van eind-twintigers en dertigers.

Bibliografie

  • 1998: My Legendary Girlfriend (vertaald als M'n legendarische ex)
  • 1999: Mr. Commitment (vertaald als Bindingsangst!)
  • 2000: Turning Thirty (vertaald als Dertig!)
  • 2002: Dinner for Two (vertaald als Diner voor twee)
  • 2004: His 'n' Hers (vertaald als Volgens hem & volgens haar)
  • 2005: Brand New Friend
  • 2007: Wish You Were Here
  • 2008: The Life & Soul of the Party
  • 2009: The To Do List (non-fictie)
  • 2010: The Importance of Being a Bachelor
  • 2012: The Stag and Hen W…Lees verder op Wikipedia