Boek
Nederlands

Meer zorg voor kleuters via spelbegeleiding

Miet Fournier (auteur)
+1
Meer zorg voor kleuters via spelbegeleiding
×
Meer zorg voor kleuters via spelbegeleiding Meer zorg voor kleuters via spelbegeleiding

Meer zorg voor kleuters via spelbegeleiding

In de reeks:
In de huidige prestatiegerichte maatschappij krijgen niet alle kinderen de tijd en ruimte om te (leren) spelen, aldus Fournier. Zij ziet spelen als een doel op zich en niet louter als een werkvorm bij andere activiteiten. Ze legt uit hoe je kinderen hierbij kunt begeleiden.
Titel
Meer zorg voor kleuters via spelbegeleiding
Auteur
Miet Fournier
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: LannooCampus, 2012
169 p. : ill.
ISBN
9789401400374 (paperback)

Besprekingen

Aandacht voor het spontane spel van kinderen is zeker geen overbodige luxe in onze gemoderniseerde maatschappij. Moeten we kinderen ‘leren’ spelen of moeten we zelf leren om spel te organiseren waarbij het spelen geen leermiddel, maar een doel op zich is?
Meer zorg voor kleuters via spelbegeleiding schetst eerst de visie van waaruit het ontstaan is, legt uit hoe spel zich ontwikkelt en geeft advies over hoe je een spelvriendelijke omgeving kan creëren. In een tweede deel vind je handelingsgerichte beschrijvingen van spel en spelbegeleiding, alsook tips om ouders bij het spel van hun kinderen te betrekken. Het boek is geschreven voor kinderbegeleiders, kleuterleiders, zorgcoördinatoren en iedereen die bewust en doordacht (jonge) kinderen wil begeleiden tijdens het spelen.
Deel een steekt van wal met een uiteenzetting over het handelingsgericht werken om tot gedragsregulering te komen bij het kind, met aandacht voor de cognitieve en de socio-emotionele ontwikkeling. Het…Lees verder