Boek
Nederlands

Sint en Kerst met Pim & Pom

Mies Bouhuys (auteur), Fiep Westendorp (illustrator)
+1
Sint en Kerst met Pim & Pom
×
Sint en Kerst met Pim & Pom Sint en Kerst met Pim & Pom
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De poezen Pim en Pom genieten minstens net zoveel als mensen van Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar. Prentenboek met zwart-witillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Winter
Extra onderwerp
KER, SIN, winter, Rijmvertellingen
Titel
Sint en Kerst met Pim & Pom
Auteur
Mies Bouhuys
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2007
29 p. : ill.
ISBN
9789045103877

Besprekingen

Klein vierkant prentenboekje met nieuwe belevenissen van de poezen Pim en Pom, dit keer vanaf herfst tot Nieuwjaar. Vol verbazing en genot beleven ze Sinterklaas, Kerstmis, sneeuw en de sprong naar het nieuwe jaar. Mensen komen niet voor in dit verhaal, maar ze zijn aanwezig door een gedekte tafel en een overduidelijk goed verzorgd en warm tehuis. Op elke bladzijde in dit mooi verzorgde boekje staat in een rood geblokt kader een grappig tekeningetje in zwart-wit met een enkel rood accent en vier regels tekst op rijm (enkele gekunstelde zinnen "Haren kwaad op." kunnen als dichterlijke vrijheid worden beschouwd). De in de jaren '60 van de 20e eeuw voor het eerst verschenen verhaaltjes over Pim en Pom, die zowel poezen- als menselijke eigenschappen hebben, zijn behalve nostalgie voor (groot)ouders ook nog steeds onmisbaar voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Mies Bouhuys

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Beeld en Geluid

Maria Albertha (Mies) Bouhuys (Weesp, 10 januari 1927 – Amsterdam, 30 juni 2008) was een Nederlandse scenario-, toneel- en kinderboekenschrijfster. Ook schreef ze gedichten. Ze was woonachtig in Amsterdam.

Bouhuys was gehuwd met de dichter Ed. Hoornik. Ze werd opgeleid tot onderwijzeres maar stond nooit voor de klas. In 1958 trad ze in dienst van de AVRO als regisseuse en scenarioschrijfster van televisiekinderprogramma's, zoals Het mannetje op zolder met in de hoofdrol Leen Jongewaard, als meneer Leeuweriks en Tinkeltje cq Varen is fijner dan je denkt, met Piet Römer, Ageeth Scherphuis, Cecilia Lichtveld en Sepha Dierikx, in de rol van respectievelijk de scheepskok, meneer King, de omroepster Ageeth, mejuffrouw Zeefje en mevrouw Grazia Morena. Zij was tevens enkele jaren bestuurslid van de Vereniging van Letterkundigen (VvL).

Zij debuteerde in 1948 bij D.A. Daamen's Uitgeversmaatschappij met de gedichtenbundel Ariadne op Naxos, waarvoor zi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties