Boek
Nederlands

Het grote boek van Hannes en Kaatje

Miep Diekmann (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Het grote boek van Hannes en Kaatje
×
Het grote boek van Hannes en Kaatje Het grote boek van Hannes en Kaatje

Het grote boek van Hannes en Kaatje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met verhalen over twee ondernemende kleuters, die thuis, op school en op straat van alles beleven. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Het grote boek van Hannes en Kaatje / Diekmann, Miep ; met tek. van The Tjong Khing
Auteur
Miep Diekmann
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2002
275 p. : ill.
ISBN
90-451-0021-5

Besprekingen

Verzamelbundel met alle verhalen over het onafscheidelijke duo Hannes en Kaatje, zoals die werden uitgezonden in het radioprogramma 'Kletsmajoor' van de NCRV en gepubliceerd in: Hannes en Kaatje; wat is dat voor praatje?, Hannes en Kaatje, 2 in een straatje, Hannes en Kaatje, een hoekje met een gaatje, en, Hannes en Kaatje en het rommellaatje. Aantrekkelijk dik boek met kolomdruk en fijne zwartwitte pentekeningen in arceertechniek. Vrolijk ogende gekleurde omslag met illustratie. Op de uitslaande achterflap een foto van de schrijfster met daarbij enige informatie over haar leven en werk. Bedoeld om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Over Miep Diekmann

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Suyk, Koen / Anefo

Maria Hendrika Jozina (Miep) Diekmann (Assen, 26 januari 1925 – Scheveningen (Den Haag), 9 juli 2017) was een Nederlandse schrijfster van voornamelijk jeugdliteratuur en journaliste.

Levensloop

Diekmann werd geboren in Assen en bracht vier jaar van haar jeugd (van 1934 tot 1938) op Curaçao door, waar haar vader commandant van de militaire politie was. Na haar eindexamen gymnasium was ze na de bevrijding werkzaam in de journalistiek, bij onder meer Het Binnenhof. Vanaf 1948 was ze vooral recensent van speelfilms voor de GPD-bladen en van jeugdliteratuur voor de Haagsche Courant en het Haarlems Dagblad.

Diekmanns vroege oeuvre bestaat uit meisjesboeken met niet al te grote diepgang, met titels als De boot vertrekt zonder Claartje en Annejet helpt een handje. Vanaf ongeveer 1960 schreef ze boeken die "lastige" onderwerpen zoals seksualiteit, discriminatie en politiek niet uit de weg gingen. In latere ja…Lees verder op Wikipedia