Wat & Hoe Stedentrip New York bevat de Top 10 hoogtepunten van New York, gedetailleerde uitklapkaarten en de beste hotspots voor je vakantie. Met alle informatie die je nodig hebt, plus insider tips voor overnachten, eten en uitgaan. Wat & Hoe Stedentrip New York is handzaam, compleet en betrouwbaar. New York is een stad met veel gezichten en culturen van over de hele wereld. Om iedere ho
Titel
New York
Auteur
Mick Sinclair
Bewerker
Andree Scott Esther van Veen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Essential spiral New York
Uitgever
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2019 | Andere uitgaven
190 p. : ill.
ISBN
9789021571775 (paperback)

Besprekingen

Wie een citytrip overweegt, denkt meestal aan Londen, Barcelona, Berlijn of Parijs. Reden hiervoor is dat je snel ter plekke bent en min of meer het gevoel hebt dat je weet waaraan je je kan verwachten. Citytrips zijn immers meestal anders dan een begeleide strandvakantie waar een touroperator je van en naar je hotel brengt. Ze vergen een zekere zin voor avontuur en ontdekking en ook de nodige voorbereiding om in enkele dagen tijd zo veel mogelijk uit je trip te halen. New York past prima in dit lijstje. Je bent uiteraard iets langer onderweg, maar nauwelijks langer dan met de wagen naar pakweg Berlijn. New York heeft bovendien als extra troef dat je het eigenlijk al een beetje kent van al die Amerikaanse films en televisieseries en dat je doorgaans al op voorhand heel goed weet wat je wil zien. Of het nu het Vrijheidsbeeld is, het Empire State Building of Ground Zero, het is allemaal genoegzaam bekend en herkenbaar en toch wil je het gewoon eens in het echt gezien hebben.
Citytr…Lees verder
‘Wat & Hoe’ reisgidsje voor stedentrip naar New York. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. De introductie in het gebied is minimaal, gevolgd door tips bij kort verblijf en andere praktische tips. De top 10-selectie bespreekt in telkens twee pagina’s de belangrijkste bezienswaardigheden inclusief website, en andere nuttige informatie. Onder het kopje ‘de beste hotspots’ komen allerhande adressen naar voren om te bezoeken, zoals: uitzichten, lunchadressen, kids-uitjes, winkels etc. Vervolgens passeren per wijk van het stadsdeel Manhattan, van Midtown tot en met Lower, de bezienswaardigheden, cafés, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen e.d. in beknopte tekstjes de revue. Verder uitstapjes buiten Manhattan: de Bronx, Brooklyn, Queens en Staten Island, met een wandeling door Brooklyn Heights. De herziene gids besluit met een register. Beknopt stadsgidsje met kleurenfoto’s.