Boek
Nederlands

Het verhaal van een weduwe

Mick Jackson (auteur), Otto Biersma (vertaler)
Na het overlijden van haar man trekt een vrouw zich terug in een Engelse badplaats omdat ze haar verdriet niet kan verwerken.
Onderwerp
Huwelijk, Rouwproces
Titel
Het verhaal van een weduwe
Auteur
Mick Jackson 1960-
Vertaler
Otto Biersma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The widow's tale
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2010
253 p.
ISBN
9789041416704 (paperback)

Besprekingen

Na het overlijden van haar echtgenoot John moet de hoofdpersoon (de ‘ik’) wennen aan een leven alleen. Er zijn duizenden dingen die haar steeds in de weg staan, die haar herinneren aan haar vroegere leven als echtgenote. Ze moet wennen aan de vrijheid, aan het alleenzijn, ze herinnert zich steeds weer andere elementen van haar huwelijksleven. De ruzies, de langzame verwijdering, de continue nabijheid, het steeds met elkaar rekening houden en elkaars mening horen. Een periode van een relatie met een andere man wordt een tijdje een obsessie. Af en toe kan ze met humor en verbazing in een helder moment naar zichzelf kijken, vaker heeft ze moeite om te matigen met drank. Ze ontvlucht haar woonplaats Londen voor een klein dorp aan de kust en slaagt er niet in om contact tot stand te brengen met de mensen om haar heen. Langzamerhand raken tijd, herinneringen en drank in elkaar verward en lijkt ze dramatisch af te glijden. De populaire Engelse schrijver Mick Jackson heeft een interessant en …Lees verder

Over Mick Jackson

Mick Jackson kan verwijzen naar:

  • Mick Jackson (zanger), voluit Michael George Jackson, Britse singer-songwriter, bekend als mede-componist van "Blame It on the Boogie"
  • Mick Jackson (regisseur), Amerikaanse regisseur van diverse televisieseries en televisiefilms, alsook enkele films zoals The Bodyguard.
  • Mick Jackson (schrijver) (1960), Brits schrijver

Zie ook

  • Michael Jackson (doorverwijspagina)