Boek
Nederlands

Hoe verstop je een giraf?

Michelle Robinson (auteur), Claire Powell (illustrator), Maartje Beukers (vertaler)
Een meisje wint op de kermis een giraf. Ze wil hem houden, maar haar ouders vinden de giraf veel te groot en onhandig als huisdier. Het meisje probeert de giraf op allerlei manieren te verstoppen, maar dat is niet zo eenvoudig… Prentenboek met grappige, kleurrijke tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Giraffen, Huisdieren
Extra onderwerp
prentenboeken, humor
Titel
Hoe verstop je een giraf?
Auteur
Michelle Robinson 1977-
Illustrator
Claire Powell
Vertaler
Maartje Beukers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Have you seen my giraffe?
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789026145582 (hardback)

Besprekingen

Een meisje wint een giraf op de kermis. Maar een giraf als huisdier levert problemen op, want zo’n dier is groot en onhandig. Ze bedenkt allerlei plaatsen voor de giraf, maar niets werkt en haar ouders vinden dat de giraf weg moet. Ze gaat dan op zoek naar verstopplekken, maar ook dat lukt met zo’n groot beest niet. Uiteindelijk wordt duidelijk dat ze de giraf, die ondertussen de naam Grutjes heeft gekregen, echt niet kan houden en ze brengt hem naar de plek waar hij vandaan komt: het bos waar hij zich nooit hoeft te verstoppen. Behalve als het meisje langskomt om verstoppertje te spelen. Bijzonder humoristisch prentenboek dat zich uitstekend leent voor interactief voorlezen. Het verhaal is goed opgebouwd, waarbij de spanning steeds meer opgevoerd wordt en leidt tot een bevredigend slot. Het onderbrengen van een giraf als huisdier levert de nodige hilarische momenten op en de kleuter zal zelf aan de hand van de kleurrijke, humoristische illustraties, met erg veel details die een extra…Lees verder

Over Michelle Robinson

Michelle LaVaughn Robinson Obama (Chicago, 17 januari 1964) is een voormalige first lady van de Verenigde Staten. Zij is de echtgenote van de 44e Amerikaanse president Barack Obama, die van 2009 tot 2017 regeerde.

Michelle Robinson werd geboren in South Side Chicago en studeerde aan Princeton University en Harvard Law School. Ze keerde terug naar Chicago om er bij een bureau als advocate te gaan werken. Ze is de zus van de Amerikaanse basketbalcoach Craig Robinson.

Michelle leerde Barack Obama kennen toen hij bij hetzelfde advocatenbureau kwam werken. Ze trouwden in 1992. Op 4 juli 1998 werd hun eerste dochter Malia Ann geboren en 10 juni 2001 kregen ze hun tweede dochter Natasha (Sasha). Ze woonden in South Side Chicago en na de verkiezing van haar man tot senator bleven zij er wonen in plaats van naar Washington te verhuizen. Direct na de inauguratie, op 20 januari 2009, heeft het gezin zijn intrek genomen in het Witte Huis. Ook haar moeder ging daar wonen om…Lees verder op Wikipedia