Dvd
Engels

Dave Chappelle's block party

Michel Gondry (regisseur)

Dave Chappelle's block party

In de reeks:
Genre:
Film over de roots van de 'block parties', de tussen enkele huizen georganiseerde straatfeestjes uit de beginperiode van hiphop. De zwarte komiek Chappelle organiseert een muzikale happening met barbecue op een straathoek in Brooklyn en filmmaker Gondry brengt het spektakel in beeld, versneden met kleine menselijke momenten, reacties van zowel de kruidenier als de hiphopster
Onderwerp
Hiphop
Extra onderwerp
Rap (popmuziek)
Titel
Dave Chappelle's block party
Regisseur
Michel Gondry
Taal
Engels
Parallelle titel
Block party
Uitgever
A Film, 2006
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 70 min
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777924570
mooov

Besprekingen

David Chappelle is Amerikaanse komiek in de traditie van Richard Pryor en Eddy Murphy. Zijn stand-ups en comedy shows op de televisie maakte hem tot een nationale grootheid. In 2004 organiseerde hij in Brooklyn een buurtfeest (blockparty) waarvoor hij een keur aan prominente rap- en R&B-sterren wist te mobiliseren. Onder andere Mos Def, Jill Scott, Erykah Badu, Big Daddy Kane en The Fugees. De film volgt Chappelle bij de voorbereidingen en het ‘ronselen’ van multicultureel publiek. Tussendoor fragmenten van het eigenlijke feestje. En omdat Chappelle nu eenmaal over een gezond gevoel voor humor beschikt, kun je niet anders dan met een brede glimlach naar deze muziekdocumentaire kijken. Met ruim een uur bonusmateriaal waaronder de trailer, een ‘Making of’, Ohio (waarin Chappelle zijn geboortestad bezoekt), Concert songs (met extra concertmateriaal) en Broken angel house (over het bijzondere eigengebouwde huis op de concertlocatie, waar een excentriek ouder echtpaar woont).

Over Michel Gondry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Michel Gondry (Versailles, 8 mei 1963) is een Frans scenarioschrijver, filmregisseur en videoclipmaker, befaamd voor zijn vernieuwende visuele stijl en zijn manipulatie van de mise en scène. Hij won een Academy Award (Oscar) voor het beste scenario met zijn film Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

Biografie

Michel Gondry is geboren en opgegroeid in Versailles. Hij begon op jonge leeftijd met tekenen en had als kind de ambitie om kunstschilder of uitvinder te worden. Gondry's grootvader had een muziekwinkel, die later werd overgenomen door zijn vader. De zaak ging na een aantal jaren failliet, maar vlak daarvoor gaf hij Michel en zijn broer een drumstel en een basgitaar. Samen speelden ze in enkele bands, totdat Michel naar Parijs vertrok om aan de kunstacademie te studeren. Daar vormde hij de band Oui Oui met een groep klasgenoten. Oui Oui bracht twee studioalbums uit, maar viel begin jaren 90 uiteen.

Voor…Lees verder op Wikipedia