Boek
Nederlands

Het Medici-geheim

Michael White (auteur)
+1
Het Medici-geheim
×
Het Medici-geheim Het Medici-geheim

Het Medici-geheim

Genre:
Als een wetenschapster op zoek gaat naar de moordenaar van haar oom, stuit zij op een eeuwenoude samenzwering.
Titel
Het Medici-geheim
Auteur
Michael White 1959-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Medici
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
310 p.
ISBN
9789047503996

Besprekingen

Samen met haar oom paleopatholoog Carlin Mackenzie en diens stiefzoon, een DNA-expert, doet de jonge wetenschapster Edie Granger in Firenze, in de grafkamer onder de Medici-kapel, onderzoek op de stoffelijke resten van de lichamen van de Medici-familie, de machtigste Italiaanse familie van de renaissance. Wanneer een onbekend klein zwart voorwerp gevonden wordt in de ruggengraat van een van de lichamen, dat van Cosimo de Medici, volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op. Carlin Mackenzie wordt in de grafkapel gruwelijk vermoord. En in Venetië zoekt de voormalige bewaarder van de Medici-kapel contact met de Engelse historicus Jeff Martin in verband met de vreemde gebeurtenissen die hij daar na de overstromingen in 1966 meemaakte. Edie Granger zelf zoekt steun bij haar oude studievriend Jeff Martin om de moord op haar oom op te lossen. Samen met Jeff en zijn vriend Roberto gaat begint ze aan een speurtocht naar het geheim dat Cosimo de Medici verborgen heeft. Een tocht die voor h…Lees verder
De jonge wetenschapster Edie Granger doet in Florence samen met haar oom paleopatholoog Carlin Mackenzie en diens stiefzoon, een DNA-expert, onderzoek aan de lichamen van de beroemde Medici-familie in de grafkamer onder de Medici-kapel. In een van de lichamen vinden ze een vreemd klein voorwerp, kort daarna wordt Mackenzie vermoord. De Engelse historicus Jeff Martin is ondertussen in Venetië benaderd door de voormalige bewaarder van de Medici-kapel in verband met de vreemde gebeurtenissen daar na de overstromingen in 1966. Jeff, zijn vriend Roberto en Edie gaan samen op zoek naar het verhaal achter de vreemde gebeurtenissen rond de Medici-kapel en naar de moordenaar van Edie’s oom. Vlot geschreven, sfeervolle, spannende thriller die zich gedeeltelijk in het heden en gedeeltelijk in 15e eeuwse Italië afspeelt. Middeleeuwse geheimen doen het altijd goed en dit mysterie wordt overtuigend gebracht, ook de hoofdpersonen komen goed uit de verf. In een laatste hoofdstuk geeft de auteur uitle…Lees verder

Over Michael White

Michael White (1959-2018) was een Brits schrijver. Hij studeerde aan het King's College London en woonde in Perth in Australië.

Hij was ook een wetenschaps-editor van het Britse GQ en een columnist voor de Sunday Express in Londen. Ook was hij "tijdens een vorige incarnatie" een lid van de band Thompson Twins (1982) en Colour me Pop.

Tussen 1984 en 1991 was White een wetenschapslector aan het d'Overbroeck's College in Oxford, voor hij fulltime schrijver werd.

White is de auteur van drieëndertig boeken, waaronder de bestsellers Stephen Hawking: A Life in Science; Leonardo: The First Scientist; Tolkien: A Biography en C.S. Lewis: The Boy Who Chronicled Narnia. Zijn debuut, Equinox, een thriller, bereikte de Top Tien in de bestsellerlijst in het Verenigd Koninkrijk en werd in meer dan dertig landen vertaald.

White, vader van vier kinderen, overleed op 6 februari 2018 op 58-jarige leeftijd in Perth…Lees verder op Wikipedia