Titel
The big sick
Regisseur
Michael Showalter
Acteur
Kumail Nanjiani Zoe Kazan Holly Hunter Ray Romano
Componist
Michael Andrews
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
9789461875013
mooov

Besprekingen

Romantische komedie van Michael Showalter (Hello, my name is Doris), geschreven door komiek Kumail Nanjiani en Emily Gordon, die het verhaal van hun eigen relatie vertellen. De New Yorkse stand-up komiek en taxichauffeur Kumail (als zichzelf) is van Pakistaanse afkomst. Hij en de witte studente psychologie Emily (Zoe Kazan) worden verliefd. Wanneer Emily erachter komt dat hij haar niet aan zijn ouders durft voor te stellen, die volgens de traditie een huwelijkskandidate voor hem zoeken, maakt ze het uit. Kort daarna wordt ze ziek en door de artsen in coma gehouden. Kumail bezoekt haar trouw in het ziekenhuis en gaat zo de confrontatie aan met haar excentrieke ouders (Holly Hunter en Ray Romano) en zijn eigen ouders. De recensenten geven allemaal 4 sterren. Remke de Lange (Trouw 3-8-'17): '(...) De film lijkt niet zo nodig fans van romcoms te willen behagen, maar vertelt wel een warmbloedig verhaal rond mensen die beseffen dat regie over het leven beperkt is. (...) De film is een vroli…Lees verder

Over Michael Showalter

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door That Other Paper from Austin, Texas

Michael English Showalter (Princeton, 17 juni 1970) is een Amerikaans acteur, filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver.

Biografie

Showalter heeft de high school doorlopen aan de Princeton High School in Princeton. Later heeft hij gestudeerd aan de Brown-universiteit in Providence. Vanaf 2011 is hij getrouwd en woont met haar in New York.

Filmografie

Films

Uitgezonderd korte films.

  • 2016 Giles Vanderhoot - als Giles Vanderhoot
  • 2014 Two Night Stand - als Rick Raines
  • 2007 Reno 911!: Miami – als Paul
  • 2007 The Ten – als politieluitenant Flarn Bleern
  • 2006 Griffin & Phoenix – als verloofde van Terry
  • 2005 The Baxter – als Elliot Sherman
  • 2004 Hair High – als Wally (stem)
  • 2002 Stella Shorts 1998-2002 – a…Lees verder op Wikipedia