Een groep Anglicaanse nonnen, die een missiepost opzetten in een afgelegen dorp in de Himalaya, krijgt te maken met allerlei tegenslagen
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
Black narcissus
Regisseur
Michael Powell Emeric Pressburger
Naar het werk van
Rumer Godden
Acteur
Deborah Kerr Jean Simmons
Taal
Engels
Uitgever
Videofilm Express, 2003
1 dvd-video
Oorspr. opname
1947
Speelduur
97 min.
Aantekening
Auteursgegevens ontleend aan IMDB Digitally remastered Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053100376

Besprekingen

Een psychologisch drama uit 1947 met in de hoofdrol Deborah Kerr (The king and I, Bonjour tristesse). Deze Engelse film is gebaseerd op de roman van Rumer Godden, die destijds (1939) een bestseller was. Een groep Anglicaanse nonnen onder leiding van de strenge zuster Clodagh (Kerr) sticht een religieuze gemeenschap in een afgelegen dorp in de Himalaya. Ze krijgen te maken met allerlei tegenslagen. De Speelfilmencyclopedie geeft vier sterren: 'Prachtig opgenomen, een van drama verzadigde film (...) Een van de adembenemendste kleurenfilms die ooit is gemaakt - cameraman Jack Cardiff kreeg er dan ook een Oscar voor. Alfred Junge kreeg een Oscar voor de beste vormgeving.' De dvd bevat geen extra's.

Over Michael Powell

Michael Latham Powell (Bekesbourne, 30 september 1905 – Avening, 19 februari 1990) was een Brits filmregisseur, die vooral bekend is geworden door zijn samenwerking met Emeric Pressburger. Samen produceerden ze onder de naam "The Archers" een reeks klassieke Britse films.

Biografie

Jonge jaren

Powell was de tweede zoon en het jongste kind van Thomas William Powell (een hopkweker) en Mabel. Powell studeerde aan The King's School in Canterbury en het Dulwich College.

In 1922 ging Powell werken bij de National Provincial Bank, maar besefte al snel dat bankier niet zijn roeping was.

Vroege filmcarrière

Powell raakte in 1925 betrokken bij de filmindustrie dankzij een samenwerking met regisseur Rex Ingram, die werkzaam was in de Victorine Studios in Nice. Powell begon als studiomedewerker. Hij…Lees verder op Wikipedia