Boek
Engels
Een programmeur krijgt opdracht gevaarlijke zwermen minuscule robots en bacterie͏̈n te vernietigen.
Titel
Prey
Auteur
Michael Crichton
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollins, 2003
XIV,528 p.
ISBN
0-00-715453-4

Besprekingen

Dit boek bestaat uit flashbacks van de hoofdpersoon Jack Forman waarin hij chronologisch zeven dagen doorloopt, waarvan de hoofdstukken steeds een paar uur behandelen. Jack is een programmeur wiens hulp gevraagd wordt bij een onderzoek naar zwermen miniscule robots en bacteriën. Sommige van deze zwermen zijn ontsnapt uit het laboratorium en zien de mens als 'prooi'. Als er wordt geprobeerd om deze zwermen te vernietigen blijkt dat ze zeer snel leren en evolueren. Jack overleeft het uiteindelijk samen met een ex-collega en vernietigt de zwermen en het laboratorium. De auteur is o.a. bekend van 'The Andromeda strain', 'Congo', 'Jurassic Park' en 'Timeline'. In dit boek gebruikt hij veel wetenschappelijke termen die op een heldere manier uitgelegd worden. Mede door de korte tijdspanne die het boek behandelt is er bovendien veel actie en ervaart de lezer vanaf het begin al de spanning. Dit boek bevat een waarschuwing voor actuele technologische ontwikkelingen die goed verpakt is in een go…Lees verder

Over Michael Crichton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Jon Chase photo/Harvard News Office

John Michael Crichton (Chicago, 23 oktober 1942 – Los Angeles, 4 november 2008) was een Amerikaanse auteur van sciencefictionboeken en filmscenario's en producent van films en televisieprogramma's. Hij studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken.

Crichton was onder meer bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Hij was ook schrijver en producent van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek.

Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Bibliografie

Fictie

Tussen haakjes staat de titel van de Nederlandstalige editie