Door zijn liefde voor Sophie wil de ouder wordende huurmoordenaar Asher zijn oude leven vaarwel zeggen, maar dat wordt hem niet gemakkelijk gemaakt.
Titel
Asher
Regisseur
Michael Caton-Jones
Acteur
Ron Perlman Famke Janssen
Taal
Engels
Uitgever
Source1media, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
117 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8717662578038

Besprekingen

Actiethriller van Michael Caton-Jones (Shooting dogs; World without end) met Ron Perlman (Hellboy) en Famke Janssen (Taken). Asher is een voormalige Mossad-agent die nu als huurmoordenaar werkt in Brooklyn. Hij wordt ouder en door problemen met zijn gezondheid mislukt een van zijn opdrachten. Daardoor komt hij in contact met balletlerares Sophie, op wie hij verliefd wordt. Asher wil zijn oude beroep vaarwel zeggen en met Sophie een nieuw leven beginnen, maar dat is niet gemakkelijk. Dennis Harvey (variety.com) noemt het een degelijk gemaakte, sfeervolle neo-noirfilm, onderhoudend en met een sterke cast, maar niet echt gedenkwaardig: ‘(…) Nonetheless, there’s a certain satisfaction in its combined assurance and familiarity, reminiscent of the old-school gangster B movies that it’s distantly descended from.’

Over Michael Caton-Jones

Michael Caton-Jones (Broxburn (West Lothian)), 15 oktober 1957) is een Schots filmregisseur. Hij werd in 1989 genomineerd voor een European Film Award voor Scandal en in 2006 voor een British Independent Film Award voor Shooting Dogs. Op de Razzie Awards 2007 was hij daarentegen genomineerd voor de 'prijs' voor slechtste regisseur, vanwege Basic Instinct 2.

Caton-Jones werd geboren met de achternaam Jones. Deze veranderde hij in Caton-Jones nadat hij trouwde met Beverly Caton. Hoewel zij inmiddels zijn gescheiden en Caton-Jones in 2000 hertrouwde met Laura Viederman, bleef hij deze achternaam professioneel voeren. Hij kreeg twee kinderen met Caton (Daisy en Molly) en eveneens twee met Viederman (Romy en Charlie).

Filmografie

*Exclusief televisiefilms