Dvd
Engels

Transformers 5-movie collection

Michael Bay (regisseur), Steve Jablonsky (componist)
De goedaardige Autobots en de mensheid strijden tegen de kwaadaardige Decepticons. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
Transformers (2007)
Transformers : revenge of the fallen (2009)
Transformers : dark of the moon (2011)
Transformers : age of extinction (2014)
Transformers : the last knight (2017)
Titel
Transformers 5-movie collection
Regisseur
Michael Bay
Componist
Steve Jablonsky
Taal
Engels
Uitgever
Paramount, © 2017
5 dvd-video's
Speelduur
138, 144, 148, 158, 148 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
EAN
5053083129309

Besprekingen

Verzamelbox met vijf live-actionfilms in de serie* 'Transformers' die begon in 2007. Regisseur is Michael Bay, hoofdrolspeler is eerst Shia LaBeouf, daarna Mark Wahlberg. Transformers zijn gigantische robots die van de planeet Cybertron naar de aarde zijn gekomen. Er zijn twee soorten robots: de goede Autobots en de slechte Decepticons. Beide typen robots kunnen transformeren in allerlei voertuigen (tanks, vrachtwagens, vliegtuigen) en wapens. Ze strijden tegen elkaar en tegen de mensheid. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Michael Bay

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Romina Espinosa at http://www.rominaespinosa.com

Michael Bay (Los Angeles, 17 februari 1965) is een Amerikaans filmregisseur en producer.

Hij is voornamelijk bekend door zijn actiefilms, zoals Pearl Harbor, Armageddon en Transformers. Het merendeel van zijn producties wordt slecht ontvangen door de filmpers en filmrecensenten, maar het grote publiek komt massaal op zijn blockbusters af. Zijn eerste drie films brachten tezamen ongeveer een miljard dollar in het laatje. Van de films van Bay was tot dusver alleen The Island niet succesvol te noemen, gezien de lage bezoekersaantallen en tegenvallende bioscoopopbrengsten.

Biografie

Michael Bay groeide op in Westwood, een wijk van Los Angeles. Zijn moeder was kinderpsycholoog en zijn vader accountant. Hij studeerde aan de filmacademie van de Wesleyan universiteit. Voordat Bay zich toelegde op het maken van speelfilms, was hij videoclipregisseur van Aerosmith, Faith Hill, Wilson Philips, Lionel Rich…Lees verder op Wikipedia