Boek
Nederlands

Hekselien en elfje Fien

An Melis (auteur)
+1
Hekselien en elfje Fien
×
Hekselien en elfje Fien Hekselien en elfje Fien

Hekselien en elfje Fien

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Hekselien een toversoepje voor draak Bonkie maakt, valt ze zelf in de heksenketel en wordt ziek. Moes gaat op zoek naar elfje Fien om te helpen. Prentenboek met gedetailleerde tekeningen in kleur en drie uitklapplaten. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Elfen, Heksen, Magie, Ziek zijn
Extra onderwerp
Fundels, prentenboeken, toveren
Titel
Hekselien en elfje Fien
Auteur
An Melis
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2010
[25] p. : ill.
ISBN
9789059323094 (hardback)

Besprekingen

Als Hekselien een toversoepje wil maken voor de verkouden draak Bonkie, valt ze in de heksenketel en wordt ze doodziek. Moes wil wel helpen, maar hij kan niet toveren en daarom gaat hij op zoek naar elfje Fien die toverstof heeft. Tijdens deze spannende tocht maakt Moes heel wat mee. Prentenboek met illustraties over de dubbele pagina, in aquarel en potlood uitgevoerd, waarin de gebeurtenissen en de sfeer uit de tekst vol vaart en geheimzinnigheid en met allerlei verrassende details treffend worden uitgedrukt. De uitgebreide tekst staat steeds afgedrukt op een van de twee bladzijden. Veelal in pastelkleuren, met binnenshuis wat meer vrolijke accenten en buiten veel zacht, mysterieus grijsgroen, is in dit speelse vrolijke boek met veel liefde een wereld geschapen waarin het sprookjesachtige avontuur ook veel huiselijkheid en gezelligheid uitstraalt. Kleine kinderen zullen zich hierin bijzonder thuis voelen. Met drie uitklapplaten, met tekst, op tamelijk groot formaat. Heel geschikt om …Lees verder

Over An Melis

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door DirkVE

An Melis (Geel, 22 oktober 1965) is een Belgisch auteur en illustratrice. An Melis heeft twee bekende prentenboekenreeksen: Hekselien en Belle Beer.

An Melis volgde een kunstopleiding en studeerde af als kleuterleidster. Ze startte bij uitgeverij Abimo met het maken van nieuwjaarsbrieven. Na enkele jaren kreeg ze de kans om een volwaardige prentenboekenreeks te maken.

An Melis trekt door het Vlaamse land met een verteltheater waarbij ze de verhalen van Hekselien en Belle Beer voorleest. Ze heeft ook een cd gemaakt met eigen Hekselien-liedjes met bijbehorende activiteitenmap voor de kleuterschool.

In 2013 richtte ze Uitgeverij Ikko op om een eigen collectie van nieuwjaarsbrieven te kunnen uitbrengen. Deze worden verdeeld in de kleuter- en basisscholen in heel Vlaanderen. Haar boeken werden vertaald in Taiwan, Zuid-Korea, China, Thailand, Saoudi-Arabië, Zuid-Afrika, Griekenland, Duitsland, Slovenië, Zweden en Noorwegen.

Lees verder op Wikipedia