Boek
Nederlands
Een forensisch psychiater onderzoekt de dood van de ex-vrouw van de Amerikaanse president.
Extra onderwerp
THR, Avontuur-Spionage-Thriller
Titel
Vals akkoord
Auteur
Meg Gardiner
Vertaler
Mieke Trouw-Luyckx
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The liar's lullaby
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2011
351 p.
ISBN
9789024576999 (paperback)

Besprekingen

Vals akkoord is de derde roman van Meg Gardiner met de forensische psychologe Jo Beckett in de hoofdrol. Als advocate is Gardiner goed thuis in de wereld van de misdaad en ze blijkt ook te beschikken over een adequate kennis van de onderzoekstechnieken van de politie. Haar protagonist Jo Beckett is echter geen politievrouw, maar een zelfstandige psychologe die zich gespecialiseerd heeft in het napluizen van de geestestoestand van personen die op een gewelddadige manier zijn overleden. Daartoe spreekt ze met getuigen, familie en ook met de politiemensen die het onderzoek leiden.
In Vals akkoord is haar medewerkster bij de politie de kleine inspectrice Amy Tang. Samen proberen ze te ontdekken of de spectaculaire dood van de zangeres Tasia McFarland moord of zelfmoord was. Op een van haar concerten vinden ze haar immers dood in de rook op het podium, en kort daarvoor had haar stuntcoördinator haar zien zwaaien met een grote revolver, en was ze duidelijk in de war. Hoew…Lees verder
Een bekende popzangeres (ex-vrouw van de Amerikaanse president en een nogal extravagante, labiele persoonlijkheid) geeft een concert in een stadion in San Francisco met een geladen pistool in haar hand. Voor de ogen van de menigte wordt ze door een kogel getroffen en valt dood neer. Als er dan ook nog twee helikopters tegen elkaar botsen en neerstorten in het stadion, is de chaos compleet. Werd de zangeres gedood door een kogel uit haar eigen pistool of uit dat van iemand anders? De kogel lijkt afkomstig uit een pistool dat staat geregistreerd op naam van haar ex-man, de president. Maar helemaal duidelijk is het niet. Alle ingrediënten voor een eerste klas politiek schandaal zijn aanwezig. Freelance forensisch psychiater Jo Beckett wordt ingeschakeld om meer duidelijkheid te verschaffen. Een moeilijke klus, ze wordt aan alle kanten tegengewerkt en krijgt ook nog te maken met een excentrieke stalker en een organisatie die de president wil vermoorden. Een met vaart en humor geschreven, …Lees verder

Over Meg Gardiner

Meg Gardener (Oklahoma, 15 maart 1957) is een schrijfster van thrillers en misdaadromans uit de VS.

Biografie

Meg Gardiner is geboren in Oklahoma en getogen in Santa Barbara, Californië. Ze studeerde af aan de Stanford University. Daarna werd ze advocate en docente aan de Universiteit van Berkeley.

China Lake (2002) (vertaald als Heilignacht) was haar debuutroman. Hiervoor ontving Gardiner de Edgar Award in 2009. Ze brak pas echt door toen ze de heldin Jo Beckett introduceerde in The Dirty Secrets Club (2008), de eerste roman van een "Jo Becket-cyclus', waarvan het vierde deel in voorbereiding is.

Gardiner woont thans met haar man en drie kinderen in Londen.

Bibliografie

Serie "Evan Delaney"

  1. 2002 - China Lake, vertaald als Heilignacht (2002…Lees verder op Wikipedia