Boek
Nederlands
Als verjaardagscadeau mag Autumn met haar vrienden meedoen aan een rollenspel waarbij een misdaad gesimuleerd wordt. Maar wanneer externe spelers het spel binnendringen, zijn hun levens echt in gevaar. Forensisch psychiater Jo Beckett en haar collega zijn in de buurt en grijpen in.
Titel
De spelbreker
Auteur
Meg Gardiner
Vertaler
Mieke Trouw-Luyckx
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The nightmare thief
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
351 p.
ISBN
9789024558643 (paperback)

Besprekingen

Voor haar 21e verjaardag krijgt Autumn Reiniger een heel apart cadeau. Haar puissant rijke vader, een effectenhandelaar, bestelt voor haar een avontuurlijk realityspel: samen met haar vijf beste vrienden zal ze een weekend lang de hoofdrol mogen spelen in een spectaculair misdaadspel met ontvoeringen, drugsdeals, wilde achtervolgingen en lastminutereddingen. Speedboten, helikopters en dure auto’s zullen het allemaal levensecht maken. Ze kent echter de verborgen agenda van haar vader niet: die wil haar ook afhelpen van de cowboyfobie uit haar kinderjaren: op een feestje heeft een ‘Enge Cowboy’ haar ooit doodsbang gemaakt en die angst is ze nooit meer kwijtgeraakt. De politie is op de hoogte van het spel en weet dat ze dus niet moet uitrukken bij verontrustende meldingen van ontvoeringen en geweldpleging. Maar wanneer echte misdadigers het spel kapen, loopt alles grondig fout en wordt het hele spel een levensbedreigende nachtmerrie. Dan kruisen forensisch psychiater Jo Beckett en haar v…Lees verder
Autumn Reiniger krijgt als ze 21 jaar wordt van haar vader, een steenrijke Amerikaanse hedgefundmanager, een speciaal cadeau: deelname met vijf vrienden aan een realityspel van drie dagen, waarin misdaden als een drugsdeal en kidnapping worden gesimuleerd. Na vertrek hebben de jongeren té laat door dat ze echt zijn gekidnapt door mensen van Dane Haugen, die wat te verrekenen heeft met Autumns vader en van hem twee miljoen dollar losgeld eist. Als forensisch psychiater Jo Bennett met partner Gabe Quintana onderzoekt of de dood van een advocaat ook echt zelfmoord is, zien ze langs de weg een groep met autopech, bieden hulp aan en komen terecht in de ontvoering. De Amerikaanse, in Engeland wonende misdaadauteur (1957) publiceerde twee romanseries, de eerste over journaliste Evan Delaney, de tweede en bekendste over forensisch psychiater Jo Bennett. Dit is de goedvertaalde vierde van de tweede serie, waarin ook Evan Delaney langskomt. Het verhaal is spannend, met veel actie, een goedopgeb…Lees verder

Over Meg Gardiner

Meg Gardener (Oklahoma, 15 maart 1957) is een schrijfster van thrillers en misdaadromans uit de VS.

Biografie

Meg Gardiner is geboren in Oklahoma en getogen in Santa Barbara, Californië. Ze studeerde af aan de Stanford University. Daarna werd ze advocate en docente aan de Universiteit van Berkeley.

China Lake (2002) (vertaald als Heilignacht) was haar debuutroman. Hiervoor ontving Gardiner de Edgar Award in 2009. Ze brak pas echt door toen ze de heldin Jo Beckett introduceerde in The Dirty Secrets Club (2008), de eerste roman van een "Jo Becket-cyclus', waarvan het vierde deel in voorbereiding is.

Gardiner woont thans met haar man en drie kinderen in Londen.

Bibliografie

Serie "Evan Delaney"

  1. 2002 - China Lake, vertaald als Heilignacht (2002…Lees verder op Wikipedia