Boek
Nederlands

De picknick van kikker

Max Velthuijs (auteur)
+1
De picknick van kikker
×
De picknick van kikker De picknick van kikker

De picknick van kikker

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Als Kikker en zijn vrienden willen gaan picknicken, zijn alle lekkere dingen ineens weg. Gelukkig vindt Rat de dief en kan het feest toch nog doorgaan. Groot hardkartonnen prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Picknicken, Diefstal
Titel
De picknick van kikker
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2014
[10] p. : ill.
Aantekening
Met flapjes
ISBN
9789025866051 (hardback)

Besprekingen

Als Kikker wil ontbijten mist hij zijn brood en zijn tafelkleed. Al gauw blijkt dat ook bij zijn vriendjes van alles is verdwenen. Gelukkig betrappen ze de dief die alles heeft gestolen. Daarna gaan de vrienden samen gezellig picknicken. En omdat de dief belooft nooit meer te stelen, mag hij ook mee eten. Stevig, groot kartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken met daarin een echt Kikker-avontuur. Dat wil zeggen een klein, simpel verhaaltje met een diepere boodschap en een goede afloop over Kikker, Beertje, Eend, Haas Varkentje en Rat. Als je goed kijkt kun je al voor hij echt gevonden is, een glimp van de dief ontdekken. De tekst is bescheiden maar geeft een goede ondersteuning bij de paginagrote, vrolijk gekleurde tekeningen waarop alle dieren goed zijn te herkennen. Op elke bladzijde zijn gemakkelijk te openen, stevige flapjes waarachter misschien wel de verdwenen voorwerpen zijn verscholen. Het boek noodt, mede door de flapjes, tot vaak bekijken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff / Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia