Dvd
Engels

Een cake voor kerst

Max Lucado (scenarist)

Een cake voor kerst

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Koen en Karel Kakkerlak stelen de traditionele vruchtencake die oma heeft gebakken. Zo leren alle dieren dat het met Kerstmis gaat om het mooiste cadeau van God: zijn zoon Jezus
Titel
Een cake voor kerst
Scenarist
Max Lucado
Taal
Engels
Uitgever
Videofilm Express, 2009
1 dvd-video
Speelduur
38 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053012341

Besprekingen

3D-animatiefilm over de rups Krummel en zijn vriendjes, een deel uit een serie films met verhalen van Max Lucado, geschreven als vervolg op zijn prentenboek 'Krummel: een heel gewone rups'. De Amerikaanse evangelist Lucado schrijft bijbelboekjes en kinderboeken waarin hij de boodschap van God verwerkt, onder meer de Nerflander-serie. Hij is ook in Nederlandse christelijke kring bekend. Krummel, zijn vriendje Hummel en alle andere dieren in de tuin zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest, maar het eten is schaars omdat Koen en Karel Kakkerlak alles stelen. Wanneer zij ook de tradtionele vruchtencake stelen die oma rups heeft gebakken, zijn alle dieren in rep en roer. Maar dan leren ze dat het met Kerstmis gaat om het mooiste cadeau van God aan iedereen: zijn zoon Jezus. Het onderwerp 'geloven' en de aanwezigheid van God die je helpt bij al je problemen maakt deze film vooral geschikt voor kinderen uit (protestants-)christelijke kring. Vanaf circa 4 jaar.

Over Max Lucado

CC BY 2.0 - Foto van/door Brent Hellickson

Max Lucado (San Angelo (Texas), 11 januari 1955) is een Amerikaans christelijk schrijver en voorganger. In Nederland is hij bekend als de schrijver van de populaire serie voor kinderen.

Leven

Lucado groeide op in Andrews en studeerde aan de Abilene Christian University. Hij heeft een bachelorsgraad in communicatie en een mastergraad in bijbelwetenschap. Aanvankelijk had hij advocaat willen zijn, maar na een bijbelcursus wilde hij dominee worden. Na zijn studies werd hij voorganger in Miami. Later verhuisde hij naar Rio de Janeiro (Brazilië) waar hij samen met zijn vrouw Denalyn Lucado zendingswerk deed.

In 1987 keerde hij terug naar de Verenigde Staten. Vanaf 1988 was hij voorganger in de Oak Hills Church (voorheen: Oak Hills Church of Christ) in San Antonio. In 2007 legde hij wegens gezondheidsproblemen zijn werk neer.

Sinds de jaren ’80 is Lucado een gevierd schrijver in de Verenigde Staten; in Nederland wint hij de la…Lees verder op Wikipedia