Dvd
Engels

Billy de bengelbij

Max Lucado (scenarist)

Billy de bengelbij

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Billy de bij bouwt een nieuwe korf in de tuin maar houdt zich niet aan de tien tuinregels. Hij houdt geen rekening met de andere bewoners en brengt iedereen in gevaar. Hier grijpt God in
Onderwerp
Luisteren
Extra onderwerp
animatiefilms, Speelfilms, tekenfilms
Titel
Billy de bengelbij
Scenarist
Max Lucado
Taal
Engels
Uitgever
Video Film Express, 2009
1 dvd-video
Speelduur
34 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713053012273

Besprekingen

3D-animatie-avontuur over de rups Krummel en zijn vriendjes, gebaseerd op de boekenserie 'Krummel serie' van Max Lucado. Lucado schrijft bijbelboekjes en kinderboeken waarin hij de boodschap van God verwerkt. Demetre Gionis regisseerde het avontuur 'Billy de bengelbij'. Billy is een eigenzinnige rock 'n roll-bijenkoning die een nieuwe korf bouwt in de tuin. Maar hij houdt geen rekening met de andere bewoners van de tuin en Krummel de rups wijst hem dan ook op de tien regels van de tuin, met op nummer 1: Luister altijd naar God. In gesprek met God krijgt Krummel raad hoe hij met de nieuwe bezige bij om moet gaan. Max Lucado komt ook zelf in beeld om de boodschap toe te lichten vanuit christelijk perspectief. Het onderwerp, volg de regels, zal bij kinderen leven, maar de verwijzing naar God maakt het vooral geschikt voor kinderen uit (Protestants) christelijke milieus vanaf circa vier jaar.

Over Max Lucado

CC BY 2.0 - Foto van/door Brent Hellickson

Max Lucado (San Angelo (Texas), 11 januari 1955) is een Amerikaans christelijk schrijver en voorganger. In Nederland is hij bekend als de schrijver van de populaire serie voor kinderen.

Leven

Lucado groeide op in Andrews en studeerde aan de Abilene Christian University. Hij heeft een bachelorsgraad in communicatie en een mastergraad in bijbelwetenschap. Aanvankelijk had hij advocaat willen zijn, maar na een bijbelcursus wilde hij dominee worden. Na zijn studies werd hij voorganger in Miami. Later verhuisde hij naar Rio de Janeiro (Brazilië) waar hij samen met zijn vrouw Denalyn Lucado zendingswerk deed.

In 1987 keerde hij terug naar de Verenigde Staten. Vanaf 1988 was hij voorganger in de Oak Hills Church (voorheen: Oak Hills Church of Christ) in San Antonio. In 2007 legde hij wegens gezondheidsproblemen zijn werk neer.

Sinds de jaren ’80 is Lucado een gevierd schrijver in de Verenigde Staten; in Nederland wint hij de la…Lees verder op Wikipedia