Boek
Nederlands

Kamer 16 : een zomer vol verrassingen

Maureen Johnson (auteur)
+1
Kamer 16 : een zomer vol verrassingen
×
Kamer 16 : een zomer vol verrassingen Kamer 16 : een zomer vol verrassingen

Kamer 16 : een zomer vol verrassingen

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Scarlett (15) woont met haar familie in een hotel in New York, ooit prestigieus, nu vergane glorie. Wanneer Scarlett wordt ingehuurd als persoonlijke assistente van een van de gasten belandt ze in allerlei idiote situaties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Kamer 16 : een zomer vol verrassingen
Auteur
Maureen Johnson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Suite Scarlett
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2008
313 p.
ISBN
9789026125638

Besprekingen

Laura wordt het slachtoffer van de acties van een jeugdbende. Zij en bendelid Tycho belanden allebei in het ziekenhuis. Wanneer Tycho zijn verontschuldigingen aanbiedt, worden ze halsoverkop verliefd op elkaar. Ondertussen twijfelt Tycho of hij nog wel bij de bende wil zijn. De jongen wilde immers alleen snel wat geld verdienen om voor zijn labiele moeder te kunnen zorgen, en de acties gaan hem toch wat te ver. Weggaan is echter onmogelijk: daar zorgt Kuba, de leider van de bende, wel voor. Door middel van chantage verzekert hij zich ervan dat de jongens meewerken aan zijn plan om de opening van het asielcentrum te verhinderen. Dan ontdekt Tycho dat Kuba elk bendelid gebruikt als een pion, waar hij later alle verantwoordelijkheid op kan afschuiven, om zo zelf buiten schot te blijven. Tycho besluit zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen tegen Kuba en daarmee naar de politie te stappen.
Een aantal verhaallijnen wordt niet echt grondig uitgewerkt, vooral als het gaat om de prob…Lees verder
Scarlett (15) woont met haar broer en twee zussen in een hotel, ooit prestigieus, nu vergane glorie en met moeite beheerd door haar ouders. Toch komt een voortvarende dame met toneelconnecties haar intrek nemen in de Empiresuite. Scarlett wordt ingehuurd als haar persoonlijke assistente, krijgt uiteenlopende opdrachten en belandt in allerlei idiote situaties waaruit ze zich moet weten te redden. Als de knappe tegenspeler van haar broer ook nog een oogje op Scarlett krijgt, kan haar zomervakantie in New York niet meer stuk. Vlot geschreven en meeslepend verhaal vol hilarische momenten en met veel levendige dialoog. Kloeke, zomerse meidenroman, waarin communiceren en opgroeien in de geborgenheid van een (prettig gestoord) gezin de basis vormen voor het verdere leven. De Nederlandse vertaling uit het Amerikaans levert geen herkenningsproblemen op. Paperback met opvallend geel geschreven titel op het omslag en levensechte foto van mooi meisje met blonde lokken. Van de auteur van '13 envel…Lees verder

Over Maureen Johnson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Maureen Johnson (Philadelphia (Pennsylvania), 16 februari 1973) is een Amerikaans schrijfster van jeugdliteratuur voor tieners. Johnson volgde een opleiding aan de University of Delaware en studeerde daarna "writing" en "theatrical dramaturgy" aan de Columbia-universiteit. Haar eerste boek verscheen 2004 onder de titel The Key to the Golden Firebird, in het Nederlands uitgegeven als: 3 Zussen, 1 auto. Ook andere boeken van de schrijfster zijn naar het Nederlands vertaald en verschenen bij De Fontein.

Werk

  • 3 zussen, 1 auto (2005)
  • 13 enveloppen & 1 rugzak (2006)
  • Kamer 16 (2008)
  • Zomer, zee & zoute zoenen (2008)
  • 2+1 (2010)
  • Love Street 13 (2010)
  • De laatste envelop (2011)
  • Moordjaar (2012)
  • Blind date (2012)
Lees verder op Wikipedia