Dvd
Nederlands

Plop in de stad

Matthias Temmermans (regisseur), Olaf Janssens (componist), Aimé Anthoni (acteur)
Kabouter Lui eet een verkeerde bes en wordt zo groot als een mens. Na ruzie met zijn vrienden loopt hij weg naar de grote stad
Onderwerp
Kabouters
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2007
1 dvd-video
Speelduur
ca. 67 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233901662

Besprekingen

Zesde lange speelfilm uit de Vlaamse Studio 100 van de nog immer populaire Kabouter Plop en zijn kameraden. Deze keer eet Kabouter Lui, ondanks de waarschuwingen van Plop, een verkeerde bes. Daardoor groeit hij uit tot de grootte van een mens. Na ruzie met zijn vrienden loopt hij naar de stad waar hij het warm krijgt van een mooi fanfaremeisje, gespeeld door Zoop-actrice Nicolette van Dam. Zijn vrienden laten hem natuurlijk niet in de steek en gaan naar hem op zoek. Behalve Van Dam heeft ook Arnold van der Leijden een rol in deze film die opgenomen is in het Zeeuwse stadje Veere. Algemeen Dagblad (14-12-'06): 'Zoals gewend is het verhaaltje simpel, zijn de liedjes vrolijk en zal het gekwebbel van de kaboutervrienden zorgen voor kindergelach. (...) Plop in de stad heeft zo alle elementen die in andere Plop-producties succesvol waren.' De dvd bevat diverse extra's.

Over Matthias Temmermans

CC BY 3.0 - Foto van/door Matthias Temmermans

Matthias Temmermans (Sint-Niklaas, 3 januari 1968) is een Vlaamse regisseur.

Levensloop

Temmermans studeerde communicatiewetenschappen in Antwerpen en ging daarna naar de filmschool Sint-Lucas in Brussel.

Hij stond mede aan de wieg van de kinderzender "Kinderatelier" en stapte later over naar Filmnet, waar hij KTV maakte. De eerste grote televisieprojecten waren De XII werken van Vanoudenhoven en Brussel Nieuwsstraat.

Voor Studio 100 realiseerde hij tal van videoclips, films en series. In 2003 regisseerde hij de derde Plopfilm Plop en de Toverstaf. Daarna volgden nog drie Plopfilms: Plop en Kwispel, Plop en het Vioolavontuur en Plop in de stad. In 2005 regisseerde hij de kinderserie Booh!.

In 2006 ontwikkelde Temmermans samen met Gert Verhulst en Sven Duym de Ketnet-serie Mega Mindy. In 2007 maakte hij de derde K3-film K3 en de kattenprins. Na de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties