Dvd
Nederlands

Mega Toby

Matthias Temmermans (regisseur), Olaf Janssens (componist), Free Souffriau (acteur)
Drie avonturen van de verlegen politieagente Mieke alias superheldin Mega Mindy waarin nu ook Toby als Mega Toby een rol speelt
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2010
1 dvd-video
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Bevat ook de Mega Mindy avonturen De Slaapverwekker en De Kerkgangster
EAN
5414233130376

Besprekingen

Hoofdpersoon in deze Vlaamse televisieserie is de verlegen politieagente Mieke, gespeeld door musical-actrice Free Souffriau (bekend van onder meer Doornroosje). Mieke werkt op het politiebureau van een slaperig stadje en is stiekem verliefd op haar collega Toby. Haar chef, commissaris Migrain, is een bullebak met veel eigendunk. Dankzij de uitvindingen van haar opa verandert Mieke zo nu en dan, maar wel voor korte tijd, in 'Mega Mindy', een superheldin met masker en cape. Zo lost ze de zaken op waar de commissaris geen raad mee weet. Het gaat om onschuldige en simpele misdaden, de sfeer is vriendelijk en doet denken aan 'Samson en Gert'. Allereerst een speciale lange aflevering waarin Mieke in gevaar is zodat Toby, als Mega Toby moet ingrijpen. Verder nog twee afleveringen: De slaapverwekker en De kerkganger. De serie is gemaakt door Studio 100 en wordt uitgezonden door Ketnet en Zappelin. Deze dvd bevat drie avonturen. Vooral voor meisjes vanaf circa vijf jaar.

Over Matthias Temmermans

CC BY 3.0 - Foto van/door Matthias Temmermans

Matthias Temmermans (Sint-Niklaas, 3 januari 1968) is een Vlaamse regisseur.

Levensloop

Temmermans studeerde communicatiewetenschappen in Antwerpen en ging daarna naar de filmschool Sint-Lucas in Brussel.

Hij stond mede aan de wieg van de kinderzender "Kinderatelier" en stapte later over naar Filmnet, waar hij KTV maakte. De eerste grote televisieprojecten waren De XII werken van Vanoudenhoven en Brussel Nieuwsstraat.

Voor Studio 100 realiseerde hij tal van videoclips, films en series. In 2003 regisseerde hij de derde Plopfilm Plop en de Toverstaf. Daarna volgden nog drie Plopfilms: Plop en Kwispel, Plop en het Vioolavontuur en Plop in de stad. In 2005 regisseerde hij de kinderserie Booh!.

In 2006 ontwikkelde Temmermans samen met Gert Verhulst en Sven Duym de Ketnet-serie Mega Mindy. In 2007 maakte hij de derde K3-film K3 en de kattenprins. Na de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties