Dvd
Nederlands

Mega Toby redt de race

Matthias Temmermans (regisseur), Olaf Janssens (componist), Free Souffriau (acteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Mieke en Mega Toby nemen het tijdens de jaarlijkse Cross Cart wedstrijd op tegen Mark Mustang en zijn gemene broer Mario.
Titel
Mega Toby redt de race
Regisseur
Matthias Temmermans
Componist
Olaf Janssens
Acteur
Free Souffriau 1980- Louis Talpe Anton Cogen Fred Van Kuijk Nicky Langley
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 80 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233148821

Besprekingen

Hoofdpersoon in deze televisieserie van Studio 100 is de verlegen politieagente Mieke (Free Souffriau), die werkt op het politiebureau van een slaperig stadje en stiekem verliefd is op haar collega Toby. Haar chef, commissaris Migrain, is een bullebak met veel eigendunk. Dankzij de uitvindingen van haar opa verandert Mieke zo nu en dan, maar wel voor korte tijd, in 'Mega Mindy', een superheldin met masker en cape. Zo lost ze de zaken op waar de commissaris geen raad mee weet. Het gaat om onschuldige en simpele misdaden, de sfeer is vriendelijk en doet denken aan 'Samson en Gert'. De dvd bevat drie afleveringen. In het titelverhaal 'Mega Toby redt de race' is Toby voor de tweede keer* te zien in zijn nieuwe rol van Mega Toby, met blauwe cape en blauw masker. Kort voor de jaarlijkse Cross Cart wedstrijd wordt agent Toby ontvoerd door twee gemene tegenstanders. Mieke neemt zijn plaats in, maar wanneer ook zij in gevaar komt, moet Mega Toby in actie komen. Verder nog twee gewone afleverin…Lees verder

Over Matthias Temmermans

CC BY 3.0 - Foto van/door Matthias Temmermans

Matthias Temmermans (Sint-Niklaas, 3 januari 1968) is een Vlaamse regisseur.

Levensloop

Temmermans studeerde communicatiewetenschappen in Antwerpen en ging daarna naar de filmschool Sint-Lucas in Brussel.

Hij stond mede aan de wieg van de kinderzender "Kinderatelier" en stapte later over naar Filmnet, waar hij KTV maakte. De eerste grote televisieprojecten waren De XII werken van Vanoudenhoven en Brussel Nieuwsstraat.

Voor Studio 100 realiseerde hij tal van videoclips, films en series. In 2003 regisseerde hij de derde Plopfilm Plop en de Toverstaf. Daarna volgden nog drie Plopfilms: Plop en Kwispel, Plop en het Vioolavontuur en Plop in de stad. In 2005 regisseerde hij de kinderserie Booh!.

In 2006 ontwikkelde Temmermans samen met Gert Verhulst en Sven Duym de Ketnet-serie Mega Mindy. In 2007 maakte hij de derde K3-film K3 en de kattenprins. Na de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties