Dvd
Nederlands

Mega Mindy en het zwarte kristal

Matthias Temmermans (regisseur), Olaf Janssens (componist), Free Souffriau (acteur)
+1
Mega Mindy en het zwarte kristal
×
Mega Mindy en het zwarte kristal Mega Mindy en het zwarte kristal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar, Vanaf 6-8 jaar
Mega Mindy gaat op zoek naar het zwarte kristal. Want met deze magische steen kan boef Alex van alles een 'slechte' kopie maken, bijvoorbeeld van Mega Mindy. vanaf ca. 4 jaar.
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2011
1 dvd-video
Speelduur
ca. 75 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans
EAN
5414233142003
CDR
HFD0398

Besprekingen

Mega Mindy is de populaire hoofdpersoon uit de Vlaamse televisieserie gemaakt door Studio 100. In haar tweede lange speelfilm, onder regie van Matthias Temmermans, beleeft de superheldin een avontuur in de woestijn van het oosterse Zahambra. Samen met opa en collega-agent Toby, op wie ze stiekem verliefd is, probeert de verlegen politieagente Mieke (gespeeld door musical-actrice Free Souffriau), een gevaarlijke zwarte kristal op te sporen en te vernietigen. Zo willen ze voorkomen dat hij in handen valt van de boef Axel. De steen kan namelijk van alles een kwaadaardige kopie maken. En dan komt Mega Mindy ook nog een 'slechte' kopie van zichzelf tegen. Merike Woning (Metro 16-12-'10): 'Met Mega Mindy en het Zwarte Kristal doet Studio 100 wat ze moet doen (en eigenlijk altijd doet): een heerlijke kinderfilm afleveren.' Vooral voor meisjes vanaf circa vier jaar.

Over Matthias Temmermans

CC BY 3.0 - Foto van/door Matthias Temmermans

Matthias Temmermans (Sint-Niklaas, 3 januari 1968) is een Vlaamse regisseur.

Levensloop

Temmermans studeerde communicatiewetenschappen in Antwerpen en ging daarna naar de filmschool Sint-Lucas in Brussel.

Hij stond mede aan de wieg van de kinderzender "Kinderatelier" en stapte later over naar Filmnet, waar hij KTV maakte. De eerste grote televisieprojecten waren De XII werken van Vanoudenhoven en Brussel Nieuwsstraat.

Voor Studio 100 realiseerde hij tal van videoclips, films en series. In 2003 regisseerde hij de derde Plopfilm Plop en de Toverstaf. Daarna volgden nog drie Plopfilms: Plop en Kwispel, Plop en het Vioolavontuur en Plop in de stad. In 2005 regisseerde hij de kinderserie Booh!.

In 2006 ontwikkelde Temmermans samen met Gert Verhulst en Sven Duym de Ketnet-serie Mega Mindy. In 2007 maakte hij de derde K3-film K3 en de kattenprins. Na de …Lees verder op Wikipedia

Suggesties