Dvd
Nederlands

De letterkoekjesbrief

Matthias Temmermans (regisseur)

De letterkoekjesbrief

In de reeks:
Doelgroep:
Alle leeftijden
Pakjesavond is in gevaar als een afgewezen Piet wraak wil nemen op de Sint. Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
Televisieseries, Speelfilms
Titel
De letterkoekjesbrief
Regisseur
Matthias Temmermans
Taal
Nederlands
Uitgever
Studio 100, 2012
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 240 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233160809

Besprekingen

Derde seizoen* (2011) van de avonturen van Sinterklaas op Slot Marsepeinstein. Sint en zijn Pieten hebben drie weken de tijd om pakjesavond voor te bereiden op Slot Marsepeinstein. Wout Coehoorn, een man die heel graag Zwarte Piet had willen worden maar nooit is aangenomen, zint op wraak. Hij neemt de hoofdpiet onder valse voorwenselen mee naar huis en steelt het paard van Sinterklaas om zo pakjesavond in het honderd te laten lopen. Sint roept de hulp in van enkele slimme kinderen, Jaap en Jacobientje, om de problemen op te lossen. De serie, gemaakt door Studio 100, bestaat uit twintig afleveringen en is uitgezonden op Nickelodeon. Voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Over Matthias Temmermans

CC BY 3.0 - Foto van/door Matthias Temmermans

Matthias Temmermans (Sint-Niklaas, 3 januari 1968) is een Vlaamse regisseur.

Levensloop

Temmermans studeerde communicatiewetenschappen in Antwerpen en ging daarna naar de filmschool Sint-Lucas in Brussel.

Hij stond mede aan de wieg van de kinderzender "Kinderatelier" en stapte later over naar Filmnet, waar hij KTV maakte. De eerste grote televisieprojecten waren De XII werken van Vanoudenhoven en Brussel Nieuwsstraat.

Voor Studio 100 realiseerde hij tal van videoclips, films en series. In 2003 regisseerde hij de derde Plopfilm Plop en de Toverstaf. Daarna volgden nog drie Plopfilms: Plop en Kwispel, Plop en het Vioolavontuur en Plop in de stad. In 2005 regisseerde hij de kinderserie Booh!.

In 2006 ontwikkelde Temmermans samen met Gert Verhulst en Sven Duym de Ketnet-serie Mega Mindy. In 2007 maakte hij de derde K3-film K3 en de kattenprins. Na de …Lees verder op Wikipedia