Afgezonderd van de moderne beschaving voedt een echtpaar hun zes kinderen op in de bossen van Washington State. Door een dramatische gebeurtenis moet het gezin de confrontatie aangaan met de buitenwereld.
Titel
Captain fantastic / written and directed by Matt Ross
Regisseur
Matt Ross
Acteur
Viggo Mortensen Missi Pyle Kathryn Hahn
Componist
Alex Somers
Taal
Engels
Uitgever
Cinéart, [2017]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
114 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051083115940
mooov

Besprekingen

Drama van Matt Ross met o.a. Viggo Mortensen (Loin des hommes; A history of violence). Ben en Leslie voeden hun zes kinderen op in de bossen van Washington State, ver weg van het moderne, kapitalistische leven. Leslie lijdt aan een bipolaire stoornis en overlijdt na een ziekenhuisopname van een aantal maanden. Ben en de kinderen moeten dan voor haar begrafenis naar Albuquerque reizen, een confrontatie met de moderne wereld, de schoonfamilie en ook met elkaar. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Wat volgt is een vaak erg grappige, tegendraadse film waarin tegen veel heilige huisjes wordt geschopt. Bovendien stelt Ross (bekend als acteur in de series Big Love en Silicon Valley) rake vragen over ouderschap, opvoeding en de huidige consumptiemaatschappij.' Winnaar van de prijs voor Beste regisseur in het programma Un certain regard in Cannes.

Over Matt Ross

Matthew Brandon 'Matt' Ross (Greenwich, 3 januari 1970) is een Amerikaans acteur, filmproducent, filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Ross studeerde af aan de Juilliard School en aan de New York-universiteit, beide in New York.

Ross begon in 1984 met acteren als stemacteur voor de Engelse versie van de Japanse film Urusei Yatsura 2, waarna hij nog meerdere rollen speelde in films en televisieseries. In 2006 werd hij samen met de cast genomineerd voor zijn rol in de film Good Night, and Good Luck.

Ross is getrouwd met Phyllis Grant met wie hij twee kinderen heeft.

Filmografie

Films

  • 2013 Ring of Fire - als Johnny Cash
  • 2007 Turn the River - als David
  • 2006 Last Holiday - als Adamian
  • 2005 Good Night, and Good Luck - als Eddie Scott
  • 2004 The Aviator…Lees verder op Wikipedia