Boek
Nederlands

Snowboarden

Matt Barr (auteur), Chris Moran (auteur)
+1
Snowboarden
×
Snowboarden Snowboarden
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Je wordt wegwijs gemaakt in de wereld van het snowboarden. Met informatie over de uitrusting en kleding, technieken en records. Met veel actiefoto's in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Snowboarden
Titel
Snowboarden
Auteur
Matt Barr Chris Moran
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Snowboarding
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2009 | Andere uitgaves
32 p. : ill.
ISBN
9789055664238

Besprekingen

Op zoek gaan naar kicks: het lijkt wel de meest beoefende sport van het moment, zeker bij jongeren. De reeks 'xxtreme sport' speelt daar handig op in. Titels als Rotsklimmen, Skydiven en Deltavliegen spreken zeker tot de verbeelding, maar een van de populairste extreme sporten bij jongeren is ongetwijfeld het snowboarden. In dit boekje doet journalist en snowboarder Matt Barr elke jongere met een beetje lef er warm voor lopen. De kaft, waarop een boarder een fraaie air (luchtsprong) maakt tegen een staalblauwe hemel, doet elke wintersportende jongere gegarandeerd watertanden en uitzien naar de volgende sneeuwvakantie.

Het boek is luchtig en vlot geschreven, en oogt ook mooi: elke bladzijde is nl. geïllustreerd met spectaculaire actiefoto's. Het fraaie, trendy lettertype en de eenvoudige taal dragen nog bij tot de leesbaarheid. Er wordt hier niet gegoocheld met moeilijke termen, hoewel het nodige vakjargon natuurlijk niet mag ontbreken. Alles wordt ec…Lees verder
Snowboarden is een relatief jonge sport, die vooral populair is bij jongeren. Allerlei aspecten van het snowboarden komen in korte hoofdstukken aan bod: onder andere geschiedenis, uitrusting, basistechnieken en technieken voor gevorderden, trucs, verschillende terreinen, het 'tunen' van je board en snowboardhelden (geen Nederlandse). Vrij drukke, maar overzichtelijke lay-out met veel kleurenfoto's en korte tekstblokken. Voor de tekst zijn verschillende, overwegend vrij grote, lettertypes gebruikt. Het taalgebruik is niet altijd even gemakkelijk. De vertaling is uit het Amerikaans, hetgeen enigszins invloed heeft op de inhoud. Voorzien van een woordenlijst, register, literatuuropgave en internetlinks. Maakt deel uit van de serie 'Ken je sport'*, waarvan de delen niet alle hetzelfde zijn uitgewerkt/uitgevoerd. Aantrekkelijk uitgevoerde uitgave. In de series 'Xxtreme sport' (2008) en 'No limits' (2007)** zijn ook delen uitgebracht over snowboarden. Vanaf ca. 11 jaar.

Over Matt Barr

Matthew Jerome Barr (Allen (Texas), 14 februari 1984) is een Amerikaans acteur.

Carrière

Barr kreeg in 2003 de hoofdrol in de independent film Levelland. Vervolgens had hij gastrollen in verschillende televisieseries, waaronder ER, CSI: Miami, Medium, Over There, Bones, The O.C. en CSI: NY.

In 2005 speelde Barr de slechterik in de tienerfilm American Pie Presents: Band Camp. Vanaf 2006 speelt Barr ook de psychopathische stalker Derek in One Tree Hill.

Matt zal ook spelen in de Gossip Girl spin-off Valley Girls als Keith van der Woodsen.

In Harper's Island (2009) is Matt te zien als Christopher 'Sully' Sullivan.

Filmografie