Strip
Nederlands

Aan de overkant van de Styx

Mathieu Bréda (scenarist), Marc Jailloux (illustrator), Jacques Martin (naar het werk van)
Titel
Aan de overkant van de Styx
Scenarist
Mathieu Bréda
Illustrator
Marc Jailloux
Naar het werk van
Jacques Martin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Par-delà le Styx
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2015
48 p. : ill.
ISBN
9789030371151 (paperback)

Besprekingen

Deel 34 van de historische stripserie 'Alex' die ten tijde van Julius Caesar speelt. Na de dood van Pompeius zetten diens aanhangers Cato Minor en Metellus Scipio de strijd tegen Caesar voort. Zij hebben zich verschanst in Noord-Afrika met de steun van koning Juba van Numidië. Uiteindelijk zal bij Thapsus de beslissing vallen. Tegen deze historische achtergrond speelt het verhaal over de problemen van Alex met zijn protegé Heraklion. Heraklion is een onhandelbare puber geworden. Met moeite kan Alex achterhalen wat er aan de hand is. Heraklion wil meer weten over zijn vader Heraklios (uit 'De laatste Spartaan'). Alex neemt hem mee naar Noord-Afrika om daar huurlingengeneraal Astyanax op te zoeken die de wapenbroeder van Heraklios is geweest. Zo komt Alex als vertrouweling van Caesar samen met Heraklion en Enak in een wespennest terecht. Fraai, in realistische stijl getekend en ingekleurd stripverhaal met grote aandacht voor de historische achtergrond. Zeer veel tekst. Geweldsscènes. St…Lees verder

Over Mathieu Bréda

Mathieu Bréda (Frankrijk, 20 maart 1971) is een Franse storyboarder voor videogames en stripscenarist.

Carrière

Bréda studeerde aan de Ecole des Gobelins in Parijs. Hij werkte vele jaren als storyboarder, voornamelijk in de videogamebranche. Zo was hij bijvoorbeeld zowel storyboarder als regisseur voor Tom Clancy's Ghost Recon: Jungle Storm (PS2) in 2004.

Bréda schreef samen met zijn vriend Marc Jailloux het scenario voor het album Britannia in de reeks Alex in 2014, dat getekend werd door Jailloux. Daarna schreef hij alleen de scenario's voor Aan de overkant van de Styx (2015), De eed van de gladiator (2017) en De Helvetii (2019), alle getekend door Jailloux.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties