Boek
Nederlands

Leeuw tegen gazelle

Mary Meinking (auteur)
+1
Leeuw tegen gazelle
×
Leeuw tegen gazelle Leeuw tegen gazelle

Leeuw tegen gazelle

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lukt het de leeuw om een gazelle te vangen op de Afrikaanse graslanden? Lees alles over de krachten van beide dieren om te overleven. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar. Ook voor moeizame lezers.
Titel
Leeuw tegen gazelle
Auteur
Mary Meinking
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Lion vs gazelle
Editie
1
Uitgever
Leidschendam: NBD Biblion, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789054835011 (hardback)

Besprekingen

De strijd tussen een leeuw en een gazelle, dus tussen ‘klauwen’ en ‘hoorns’ vindt in dit boek plaats. Beide dieren leven op de graslanden van Afrika. Ze hebben allebei hun eigen krachten, die ze gebruiken om te overleven. Zo heeft de gazelle goede ogen en leeft in een kudde. Een leeuw is erg sterk en heeft zachte kussentjes onder zijn voeten waardoor hij zijn prooi ongemerkt kan besluipen. Wie van de twee zal het gaan winnen? Helder gestructureerde uitgave in de serie ‘Gevecht in de natuur'* binnen de uitgebreide reeks 'Lees Mij!’, een reeks met een aantrekkelijk thema voor wat oudere kinderen die een minder vlot leestempo bezitten. De tekst is gezet in een grote letter. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Kijken, lezen, nieuwsgierig gemaakt worden en op compacte wijze geïnformeerd worden, gaan op plezierige wijze hand in hand. De realistische kleurenfoto’s illustreren de informatie goed. Achterin zijn een eenvoudig register en verwijzingen naar enige boeken e…Lees verder

Leeuw tegen gazelle

In dit boek neemt de leeuw, koning der dieren, het op tegen de gazelle.  Wie wint de strijd? Om dat te weten te komen worden eerst de belangrijkste eigenschappen van beide dieren onder de loep genomen: hoe zien ze eruit, waar wonen ze, wat eten ze, hebben ze fysiek een groot uithoudingsvermogen, wat zijn hun sterke eigenschappen….
Dit boek doet me qua opzet denken aan het programma  ‘Geboren jagers’ dat te zien was op Ketnet. In dit programma werden drie dieren met elkaar vergeleken.  Je kwam er te weten hoe de dieren zich camoufleren, hun prooi vangen… Het was een tof opgezet programma met veel afwisseling en korte fragmenten.
Ook dit boek biedt deze afwisseling. Het is een boek uit met het label makkelijk lezen. De boeken uit de serie 'Gevecht in de natuur' willen één onderwerp op kernachtige wijze, met eenvoudige woorden neerschrijven zodat ook jonge lezers die enige moeite ondervinden bij het lezen toch leesplezier kunnen ervaren. Korte alinea’s, in een groot en duidel…Lees verder

Suggesties