Boek
Nederlands

Krokodil tegen gnoe

Mary Meinking (auteur)
+1
Krokodil tegen gnoe
×
Krokodil tegen gnoe Krokodil tegen gnoe

Krokodil tegen gnoe

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lukt het de krokodil om een gnoe te vangen? Lees alles over de krachten van beide dieren om te overleven. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar. Ook voor moeizame lezers.
Onderwerp
Krokodillen, Gnoes
Titel
Krokodil tegen gnoe
Auteur
Mary Meinking
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Crocodile vs wildebeest
Editie
1
Uitgever
Leidschendam: NBD Biblion, 2012
32 p. : ill.
ISBN
9789462020115 (hardback) 9789054835349 (hardback)

Besprekingen

Het gevecht van ‘tanden’ tegen ‘hoorns’ vindt in dit boek plaats. Op de graslanden van Afrika leven gnoes. In de rivieren die het grasland doorsnijden leven krokodillen. De gnoe is gewapend met sterke hoeven en hoorns en maakt deel uit van een uitgebreide kudde. De krokodil is gewapend met scherpe tanden en de sterkste kaken ter wereld. Als de gnoes in tijden van droogte de rivier oversteken, liggen de krokodillen op de loer. Helder gestructureerde uitgave in de serie ‘Gevecht in de natuur'* binnen de uitgebreide reeks 'Lees Mij!’, een reeks met een aantrekkelijk thema voor wat oudere kinderen die een minder vlot leestempo bezitten. De tekst is gezet in een grote letter. Vetgedrukte woorden verwijzen naar de woordenlijst achterin. Kijken, lezen, nieuwsgierig gemaakt worden en op compacte wijze geïnformeerd worden, gaan op plezierige wijze hand in hand. De realistische kleurenfoto’s, bekend van natuurseries op televisie, illustreren de informatie op een wijze die niets aan duidelijkhei…Lees verder

Krokodil tegen gnoe

In de dokureeks 'Gevecht in de natuur' maak je de strijd mee tussen diersoorten. Hier gaat het om een gevecht tussen de krokodil en de gnoe. Wanneer een kudde gnoes een rivier probeert over te steken kiest de krokodil één van de zwakste dieren uit. Via de heldere foto's kan je het verloop van de strijd meemaken. In tekstballonnen lees je weetjes over deze dieren. Deze informatie is kernachtig en duidelijk neergeschreven in eenvoudige korte zinnen, die toch niet te kinderlijk zijn. Vanuit mijn werk met kinderen met leerproblemen, ervaar ik dat deze reeks kinderen aanspreekt. Ze zijn verrast over de informatie, er zijn veel weetjes die ze helemaal niet kenden. De realistische beelden en de beknopte taal slaan bij hen wel aan. Aan de andere kant is het thema van deze reeks wel erg specifiek, zodat het slechts een beperkte groep moeilijke lezers zal boeien.


Suggesties