Dvd
Frans

Mary Higgins Clark collection

Mary Higgins Clark (naar het werk van)
Drie misdaadfilms.
Bevat
(2014) -- Toi que j'amais tant = Horen, zien, zwijgen / direction Olivier Langlois.
Deux petites filles en blue = Twee meisjes in het blauw (2014) -- direction Jean-Marc Thérin.
Où es-tu maintenant? = De verdwenen broer (2014) -- direction Arnaud Sélignac.
Titel
Mary Higgins Clark collection
Naar het werk van
Mary Higgins Clark
Taal
Frans
Uitgever
Just Entertainment, ©2016
2 dvd-video's
Speelduur
3 x 90 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8717344758697

Besprekingen

Set met drie Franse televisiebewerkingen van misdaadromans van de Amerikaanse schrijfster Mary Higgins Clark, die ook in Nederland populair is. Met Toi que j'aimais tant (2013) naar Horen, zien, zwijgen*. Ellie Cavanaughs oudere zus werd vermoord toen Ellie 7 jaar was. De daarvoor veroordeelde Rob Westerfield komt na 22 jaar gevangenschap weer vrij. Hij heeft altijd ontkend en wil nu zijn onschuld bewijzen. Ellie is er echter nog steeds van overtuigd dat Westerfield de dader is probeert dat aan te tonen. Daarnaast Deux petites filles en blue (2014) naar Twee meisjes in het blauw** over de ontvoering van een meisjestweeling op hun derde verjaardag. Tot slot Où es-tu maintenant? (2014) naar De verdwenen broer***, waarin juriste Carolyn Mackenzie uit New York (26) op zoek gaat naar haar broer die al tien jaar vermist wordt, maar wel ieder jaar hun moeder belt. 3 x 90 minuten. Uitgezonden via TV5.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia