Boek
Nederlands

Ik houd je in de gaten

Mary Higgins Clark (auteur), Crispijn Sleeboom (vertaler)
Als de dag na een feest bij haar thuis een 18-jarig meisje dood wordt gevonden in het zwembad zijn er meerdere verdachten.
Titel
Ik houd je in de gaten
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Crispijn Sleeboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I've got my eyes on you
Uitgever
Amsterdam: Xander Uitgevers, 2019
256 p.
ISBN
9789401610438 (paperback)

Besprekingen

De dag na een feest thuis wordt de achttienjarige Kerry, geheel gekleed, dood gevonden in het zwembad. Ze blijkt neergeslagen met een golfclub, waarop veel vingerafdrukken staan. Er zijn vier verdachten: haar jaloerse vriendje met wie ze ruzie had op het feest, Jamie, de verstandelijk gehandicapte buurjongen, een onbekende die haar band verwisselde en de door Jamie geziene ‘grote kerel’. Haar zus Aline, in haar nieuwe baan als counselor op de high school, praat met vriendinnen en spreekt met de coach van het lacrosse-team en de detective die de zaak onderzoekt. De auteur (1929) van vele bestsellers schrijft een thriller die vlot wegleest. De karakters zijn ietwat zwart-wit: de aandoenlijke Jamie, Aline die balanceert tussen haar ouders en haar eigen verdriet, en wat is de rol van de 'grote kerel'? Er is ruimte voor speculatie: wat verzwijgt de vriendin van het dode meisje? Al met al een aardige thriller in de stijl die de lezer van 'The Queen of Crime' gewend is. Kleine druk.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia