Boek
Nederlands
Als tijdens een cruise een oude dame dood wordt aangetroffen en haar exclusieve collier vermist blijkt, zijn er veel verdachten.
Extra onderwerp
THR, thriller
Titel
Helemaal alleen
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Crispijn Sleeboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All by myself, alone
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2018
304 p.
ISBN
9789401608503 (paperback)

Besprekingen

Een luxe cruiseschip maakt haar eerste reis van Amerika naar Engeland. Aan boord zijn onder anderen de schatrijke, bejaarde lady Em met haar assistente, haar accountant en zijn vrouw. Lady Em wil nog één keer haar collier met smaragden dragen om het dan aan een museum te schenken. Verder zijn onder anderen aan boord stenenexpert Celia, bedroefd omdat zij net ontdekte dat haar verloofde met beleggingen knoeide, en het echtpaar Meehan dat een loterij heeft gewonnen. Op dag drie valt (?) de accountant overboord, waardoor hij aan een aanklacht voor zwendel ontkomt. Op dag vier ligt Lady Em dood in bed en is haar collier verdwenen. De kapitein houdt alles zo veel mogelijk stil, de Meehans bekommeren zich om Celia. Wie is er op het collier uit? Is het de superdief, de Man met Duizend Gezichten? Wie is de weduwnaar met de as van zijn vrouw? Dan probeert de moordenaar weer toe te slaan. De auteur (1929) van 37 bestsellers schrijft een flauwe thriller, zonder spanning, actie, er gebeurt heel w…Lees verder

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia