Boek
Nederlands
Tv-producente Laurie Moran gaat aan het werk met de cold case van een jonge vrouw die vijf jaar gelden aan de vooravond van haar huwelijk spoorloos verdween.
Extra onderwerp
Moran, Laurie ; personage, THR
Titel
De verdwenen bruid
Auteur
Mary Higgins Clark Alafair Burke
Vertaler
Frans Van Delft
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All dressed in white
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2016
334 p.
ISBN
9789401603478 (paperback)

Besprekingen

Derde boek rondom televisieproducente Laurie Moran van de Amerikaanse bestsellerauteur (1929), geschreven in samenwerking met misdaadauteur en juriste Alafair Burke. Als Laurie op haar werk bezoek krijgt van Sandra Pierce, de moeder van Amanda Pierce, weet ze dat ze het volgende item voor haar programma 'Verdacht' gevonden heeft. Amanda verdween vijf jaar geleden aan de vooravond van haar sprookjeshuwelijk en sindsdien ontbreekt elk spoor. De meningen over wat er gebeurd kan zijn, lopen uiteen. Sandra wil hoe dan ook haar dochter terugvinden, dood of levend. Tot Lauries grote verbazing stemmen alle betrokkenen ermee in mee te werken aan een reconstructie van de gebeurtenissen van destijds. De uitkomst is uiteindelijk heel anders dan verwacht. In het vlot en routineus geschreven verhaal in de herkenbare Mary Higgins Clark stijl zorgt de combinatie van spanning, familieperikelen en een vleugje romantiek in een helder plot voor een onderhoudende en makkelijk leesbare thriller. Korte hoof…Lees verder

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia