Grote letter
Nederlands

De spookmelodie

Een vrouw, die als kind getuige was van een ruzie over geld, gaat op onderzoek uit als blijkt dat haar man, die destijds verdacht werd van betrokkenheid bij de verdwijning van een jong meisje, slaapwandelt.
Titel
De spookmelodie
Auteur
Mary Higgins Clark
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I heard that song before
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2008
432 p.
ISBN
9789046304631

Besprekingen

Als Kay de schatrijke Peter ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Kay weet dat haar man verdachte is in de verdwijning van een jonge studente en bij de plotselinge dood van zijn eerste vrouw. Een nieuw opgezet politieonderzoek wijst in de richting van Peter, zeker als op zijn terrein het lichaam van de studente wordt gevonden. Bovendien blijkt de vader van Kay geen zelfmoord te hebben gepleegd en vlakbij het lichaam van de studente te liggen. Steeds meer aanwijzingen wijzen naar Peter, maar Kay blijft in zijn onschuld geloven. Deze roman heeft veel weg van 'Rebecca'* van D. Du Maurier, een onschuldig meisje trouwt met een man met een geheim. Het is wel spannend, maar omdat Peter al snel in de gevangenis zit, lijkt het alsof Kay geen gevaar loopt. De ontknoping is verrassend, maar de schrijfster heeft spannender boeken geschreven.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia