Een televisiejournaliste doet onderzoek naar de moord op een rijke alzheimerpatiënt en stuit op een schokkend geheim.
Extra onderwerp
THR, Detectives, Familiegeheimen, Flair
Titel
De erfenis
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Crispijn Sleeboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
As time goes by
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2016
320 p.
ISBN
9789401606264 (paperback)

Besprekingen

Betsy staat terecht wegens de moord op haar man, de schatrijke alzheimerpatiënt Ted Grant. Televisiejournaliste Delaney Wright doet verslag van deze zaak. Zij is tegelijkertijd op zoek naar haar biologische ouders en blijkt als baby te zijn verkocht. Heeft Betsy haar man vermoord, en waarom? Het spannende proces wordt in korte hoofdstukken goed en uitgebreid beschreven. Beide verhaallijnen komen uiteindelijk bij elkaar (zoals de oplettende lezer wel min of meer kon verwachten). Vlot geschreven (romantische) misdaadroman van de 'koningin van de spanning' die zo’n vijftig titels op haar naam heeft staan. Het taalgebruik is eenvoudig, de plot is aardig en goed opgebouwd. Voor een ruime lezerskring.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia