De laatste dagen uit het leven van de gevierde rock-vedette Rose, die haar roem niet aankan en ten ondergaat aan eenzaamheid en verdovende middelen. Gebaseerd op het levensverhaal van Janis Joplin
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
The rose / dir. by Mark Rydell ; screenplay by Bill Kerby ... [et al.]
Regisseur
Mark Rydell
Scenarist
Bill Kerby
Acteur
Bette Midler
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1979
Speelduur
ca. 128 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Grieks
EAN
8712626011125
CDR
HFD0315

Besprekingen

Een film van Mark Rydell uit 1979. Met Bette Midler, Alan Bates, Frederic Forrest, Harry Dean Stanton e.v.a. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Janis Joplin die na een moeilijk leven op jonge leeftijd overleed aan een overdosis heroïne. In deze film speelt Bette Midler the Rose, een gevierd popster met echter een tragisch privé-leven. Volgens de FID in 1980 'zingt en acteert Midler erg sterk als the Rose. Je kunt nauwelijks zien waar zij gestalte geeft aan een personage dan wel eenvoudig zichzelf speelt. Een uitstekende film die een ingrijpend beeld geeft van de nadagen van een popster als Janis Joplin, Jimi Hendrix en Jim Morrison.' Een prachtige film met mooie muziek, dramatische effecten en gevoelige momenten. Indertijd een groot bioscoopsucces. Als extra bevat de dvd een audiocommentaar van de regisseur.

Over Mark Rydell

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Markus3 (Marc ROUSSEL)

Mark Rydell (New York, 23 maart 1930) is een Amerikaans acteur, filmregisseur en filmproducent.

Leven en werk

Acteur

Hij is als acteur vooral bekend door zijn rol als Jeff Baker in de soapserie As the World Turns en door zijn rol als Walt Johnson in de soapserie The Edge of Night.

Hij verscheen eveneens in enkele langspeelfilms; onder meer in de film noir Crime in the Streets (Don Siegel, 1956), in de neo noir The Long Goodbye (Robert Altman, 1973) en in het romantisch drama Havana (Sydney Pollack, 1990).

Regisseur

Als regisseur draaide hij heel wat films die voor Academy Awards genomineerd waren: The Fox (Oscar voor beste originele muziek, 1967), The Reivers (Oscar voor beste mannelijke bijrol en Oscar voor beste originele muziek, 1969), Cinderella Liberty (Oscar voor …Lees verder op Wikipedia