Boek
Nederlands

Het rode huis

Mark Haddon (auteur), Harry Pallemans (vertaler)
Wanneer twee gezinnen een week in een vakantiehuis in Wales doorbrengen om de familiebanden aan te halen, krijgen ze te maken met diepgewortelde wrok, goed bewaarde geheimen en ongeoorloofde verlangens.
Onderwerp
Familie, Wales
Titel
Het rode huis
Auteur
Mark Haddon
Vertaler
Harry Pallemans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The red house
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Contact, 2012
267 p.
ISBN
9789025438708 (hardback)

Besprekingen

De van elkaar vervreemde broer en zus Richard en Angela met hun partner en (stief)kind(eren) vieren gezamenlijke een week vakantie in een pittoresk huis (titel) in Wales. Het huis en de omgeving lijken de spookachtige eigenschap te hebben ieders geheimen langzaam maar zeker bloot te kunnen leggen. Dit in de vorm van herinneringen, dromen, gebeurtenissen of handelingen die bezit nemen van de personages. Angela draait langzaam door omdat ze wordt beheerst door een miskraam van achttien jaar geleden. De ambitieuze radioloog Richard wordt met zichzelf geconfronteerd als hij tijdens het joggen zijn enkel verstuikt en door noodweer wordt overvallen. Daisy, de strenggelovige dochter van Angela, komt erachter dat ze op vrouwen valt wanneer ze gedwongen vriendschap sluit met Melissa, de stiefdochter van Richard. Die moet met haar manipulatief koele en wrede aard in het reine komen. De auteur wisselt snel van perspectief, waardoor je als lezer oplettend moet blijven, tot en met passages zonder …Lees verder

Over Mark Haddon

Mark Haddon (Northampton, 28 oktober 1962) is een Engelse schrijver van romans, jeugdboeken en scenario's. Hij is ook beeldend kunstenaar en illustrator.

Haddon heeft zijn opleiding gevolgd aan de Uppingham School en het Merton College aan de Universiteit van Oxford. Hij studeerde er Engels.

In 2003 heeft hij de Whitbread Book of the Year Award gewonnen voor zijn roman The Curious Incident of the Dog in the Night-time (Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht), een boek dat een realistisch beeld geeft van hoe het moet zijn om als een autistisch iemand door het leven te gaan. Het boek is een wereldwijde bestseller en won nog minstens vijftien andere prijzen. Het is geschreven vanuit de persoon van Christopher, een jongen met het syndroom van Asperger. Als Christopher de hond van de buurvrouw vermoord in haar tuin vindt, besluit hij op zoek te gaan naar de dader van deze brute moord. Zijn zoektocht, die tot veel meer dan alleen de dader …Lees verder op Wikipedia