Boek
Nederlands

Een onwaarschijnlijke vijand

Mark Frost (auteur), Corry Van Bree (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Will, Ajay, Nick, Elise en hun coach gaan door een deur naar een andere wereld om het kwaad te vernietingen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Een onwaarschijnlijke vijand
Auteur
Mark Frost
Vertaler
Corry Van Bree
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rogue
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2016
367 p.
ISBN
9789045208503 (paperback)

Besprekingen

Will speelt een gevaarlijk spel met zijn grootvader, de sleutelfiguur achter de Paladin Prophecy. Hij wendt interesse voor en probeert zoveel mogelijk aan de weet te komen. Als de verraadster Brooke tijdelijk uitgeschakeld wordt, gaan Will, Ajay, Nick, Elise en de Coach door een deur naar een andere wereld. Zij zoeken Dave, Wills beschermengel, die daar gevangenzit en ook de Coach komt in een hachelijke situatie. In dit derde deel* krijgen de personages te maken met verraad, gruwelijke monsters en ook krijgen ze meer inzicht in hun speciale eigenschappen. Ajay heeft een rugzak vol explosieven en de indiaanse Coach blijkt een shapeshifter die in een beer verandert. Er wordt erg veel gevochten en niet alle raadsels worden opgelost. Op het slot schrijft Will een brief aan zijn (nog levende?) vader. Achterin staan de honderd regels van Wills vader en de twintig regels die Will zelf opstelde. Het is niet duidelijk of er nog een deel volgt. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Mark Frost

Mark Frost (25 november 1953) is een Amerikaans scenarioschrijver, regisseur en producent van televisieseries en films. Hij is onder andere bekend als de co-bedenker, -schrijver en -regisseur van de cultserie Twin Peaks.

Biografie

Frost is de zoon van acteur Warren Frost en broer van acteurs Scott Frost en Lindsay Frost. Hij studeerde in Pittsburgh, maar rondde zijn opleiding acteren, regisseren en schrijven niet af. In 1975 werkte hij als schrijver mee aan de televisieserie De Man van Zes Miljoen. Vervolgens verhuisde hij naar Minneapolis, waar hij theaterwerken schreef. Begin jaren 80 schreef hij mee aan de televisieserie Hill Street Blues. Ook regisseerde hij een aflevering van deze politieserie.

Vanaf 1986 werkte hij samen met David Lynch aan verschillende projecten, die echter geen van allen de televisie of het witte doek haalden. In 1987 was hij de schrijver van de horrorfilm The Believers…Lees verder op Wikipedia