Boek
Nederlands

Bang voor meisjes

Marjon Hoffman (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
Bang voor meisjes
×
Bang voor meisjes Bang voor meisjes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jesse is verhuisd. Hij heeft twee nieuwe buurmeisjes. Mama wordt ziek van katten. Jesse denkt dat hij ziek wordt van meisjes. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Extra onderwerp
verhuizen, bang zijn
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Bang voor meisjes
Auteur
Marjon Hoffman
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
42 p. : ill.
ISBN
9789027672490 (hardback)

Besprekingen

Jesse is verhuisd en kent nog geen kinderen in zijn nieuwe buurt. Zijn moeder is allergisch voor katten en Jesse denkt dat hij allergisch is voor meisjes. Als hij met meisjes speelt, krijgt hij rode vlekken en zweetdruppels. Hij bedenkt een plan om alle meisjes weg te jagen. Maar ja, alleen is maar alleen. Deel uit de serie 'Bikkels'*, waarin aandacht wordt besteed aan woordenschat. In dit deel wordt speciaal aandacht besteed aan verkleinwoorden op -je en -pje. De spanning in het boek is goed opgebouwd. Het karakter van Jesse maakt een ontwikkeling door, ondanks de beperkte omvang van het boek. Telkens worden twee bladzijden met alleen tekst afgewisseld met twee bladzijden met tekst en illustraties. De bladzijden met alleen tekst zullen ervoor zorgen dat kinderen zich goed kunnen concentreren, maar zien er wat saai uit. De illustraties lijken op pentekeningen, ingekleurd met aquarel. De tekeningen zijn wat slordig gemaakt, wat een speels effect heeft. Aan het kleurgebruik is veel aand…Lees verder

Over Marjon Hoffman

Marjon Hoffman (Amsterdam, 25 september 1971) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Hoffman wist op jonge leeftijd al dat ze een creatief beroep wilde gaan doen en besloot reclamemaker te worden. Na haar middelbare school ging zij naar het Grafisch Lyceum in Amsterdam. Hierna ging ze werken als reclamemaker; ze schrijft daarnaast ook boeken. In 2003 debuteerde ze met De regels van Floor en daarnaast schreef ze vele andere boeken voor o.a. voor Leopold en Zwijssen. Twee van haar boeken werden bewerkt verfilmd. In 2015 'De Boskampi's, regie Arne Toonen en bekroond met een Cinekid Award voor beste familiefilm. In 2018 werd de boekenserie over Floor verfilmd door de VPRO. Seizoen 1 werd bekroond met de belangrijkste televisieprijs; een Emmy Kids Award.

Boeken

Suggesties