Boek
Nederlands

Noorderlicht

Mariska Overman (auteur)
Vier mensen, die elkaar hebben leren kennen op een online literair forum, hebben afgesproken samen uit te proberen hoe het voelt om iemand te vermoorden.
Titel
Noorderlicht
Auteur
Mariska Overman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Laren]: De Crime Compagnie, copyright 2021
315 p.
ISBN
9789461094766 (paperback)

Besprekingen

Noor heeft Frode, Magnus en Katja leren kennen op een online literair forum. Nu heeft ze samen met hen een reis per zeilboot naar het noorderlicht geboekt. Tijdens deze vakantie willen ze hun plan ten uitvoer brengen en iemand vermoorden. Zo hopen ze antwoord te krijgen op de vraag hoe schuldig je je voelt na zo’n daad en of je al dan niet kunt leven met die schuld. Maar het valt nog niet mee om het samen eens te worden over wie hun slachtoffer zal worden. Naarmate de reis vordert, ontstaat er steeds meer wantrouwen tussen de vier. De spanning in deze psychologische thriller is knap opgebouwd. Het verhaal over de reis wordt afgewisseld met chatgesprekken in de twee jaar ervoor en uitspraken van enkele reisgenoten in een tv-programma ruim een half jaar na de reis. De lezer weet dat er iemand gestorven is, maar wie blijft tot het eind onduidelijk. De schrijfster (1970) heeft de reis zelf gemaakt en dat is af te lezen aan de fraaie natuurbeschrijvingen.

Over Mariska Overman

Mariska Overman (Eibergen, 1970) is een Nederlands schrijfster.

Levensloop

Jeugd en opleiding

Overman werd geboren in Eibergen en verhuisde kort daarna naar Hengelo waar ze nog steeds woont. Nadat ze in Den Haag een korte studie volgde aan het Florence Nightingale Instituut, woonde zij enige tijd in Spanje en daarna in Frankrijk. Toen ze in 2004 terugkeerde in Nederland ging zij theologie studeren aan de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Hierna studeerde Overman nog een jaar theologie en filosofie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Kampen.

Loopbaan

Overman ging in 2010 werken als docent filosofie en levensbeschouwing aan de Hogeschool Edith Stein in Hengelo. Hierna werkte ze enkele jaren in het ZGT-ziekenhuis en ze was vervolgens docent en projectleidster aan de Academie Adnovim in Enschede. Met haar echtgenoot heeft ze een creat…Lees verder op Wikipedia