In San Francisco, 1976 verleidt de 15-jarige Minnie de vriend van haar moeder, het begin van een verwarrende ontdekkingstocht naar haar seksualiteit en haar plaats in het leven. Vanaf ca. 16 jaar.
Titel
The diary of a teenage girl / written and dir. by Marielle Heller
Regisseur
Marielle Heller
Naar het werk van
Phoebe Gloeckner
Componist
Nate Heller
Acteur
Bel Powley Alexander Skarsgård Kristen Wiig
Taal
Engels
Uitgever
Lumière, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425019009526

Besprekingen

Het regiedebuut van actrice Marielle Heller is gebaseerd op de semi-autobiografische graphic novel* van Phoebe Gloeckner. Bel Powley is te zien in haar eerste grote filmrol, verder o.a. Alexander Skarsgård (True blood) en Kristen Wiig. In San Francisco, 1976, is de 15-jarige Minnie geobsedeerd door seks. Ze verleidt de vriend van haar moeder, het begin van een verwarrende ontdekkingstocht naar haar seksualiteit en haar plaats in het leven. De grappige tekeningen die Minnie maakt – ze wil cartoontekenaar worden – zijn in de film verwerkt. De recensenten geven 4 sterren, Remke de Lange (Trouw 13-8-'15) zelfs 5: 'voortreffelijk coming-of-age-drama (...) Bel Powley is een gouden greep (...) Zonder gemoraliseer, of hijgerige blikken op het ontluikende vrouwenlijf, brengt Heller een verrassende, ontregelende, intelligente en bovenal lichte ode aan all the girls who grow up. Een must see voor iedereen die dacht dat met de eindeloze stroom tiener- en highschool-komedies alles over adolescente…Lees verder

Over Marielle Heller

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door HimmelrichPR

Marielle Heller (Marin County, 1 oktober 1979) is een Amerikaans film- en televisieregisseuse, actrice en scenarioschrijfster.

Biografie

Marielle Heller werd in 1979 in Californië geboren als de dochter van chiropractor Steve Heller en kunstonderwijzeres Annie Stiles-Heller. Ze groeide op in de buurt van het stadje Alameda. Reeds als kind acteerde ze in theaterproducties.

Ze volgde een theateropleiding aan Universiteit van Californië - Los Angeles (UCLA) en de Royal Academy of Dramatic Art in Londen.

In 2007 trouwde ze met komiek en filmmaker Jorma Taccone.

Carrière

Na haar studies in Londen keerde ze terug naar de Verenigde Staten, waar ze aanvankelijk aan de slag ging als theateractrice. In 2002 had ze een kleine rol in een aflevering van de sitcom Spin City. In 2010 maakte ze in de komedie MacGruber, geschreven en geregisseer…Lees verder op Wikipedia