Boek
Nederlands

Jaap maakt veel mee

Marianne Witte (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
jaap heeft met elk dier lol. met hond pup maakt hij een hok. kip geeft een ei, en geit geeft melk. nu bakt jaap. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
verhalen
Leesniveau
AVI 1, AVI Start
Titel
Jaap maakt veel mee
Auteur
Marianne Witte
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
28 p. : ill.
ISBN
9789020618570 (hardback)

Besprekingen

Jaap woont op een boerderij en vermaakt zich best met de dieren om hem heen. Samen met hond Pup maakt hij een hok en speelt hij met de bal. Mol nodigt hem uit in zijn hol, met Big rolt hij door de modder, Kip en Geit helpen hem aan een eitje en melk voor pannenkoeken en Ros laat hem op zijn rug rijden. Ook met Aap en Goos die in de buurt wonen heeft Jaap veel lol. Deze vrolijke, handzame uitgave uit de serie ‘Lees, lees lees’* is geschikt voor kinderen die ca. vijf weken leesonderwijs hebben gehad. Het boekje is opgebouwd uit korte verhaaltjes van één tot anderhalve pagina lang. Elke zin begint op een nieuwe regel. Er worden geen hoofdletters gebruikt, wel leestekens. Een zin bestaat uit twee tot negen eenlettergrepige woorden met korte en lange klinkers en alleen dubbele medeklinkers bij het werkwoord (rent, maakt, bent). Ondanks de beperkte woordenschat zijn de verhaaltjes levendig en grappig. Jaap praat met de dieren en krijgt antwoord. De zwartomlijnde tekeningen zijn helder van k…Lees verder

Over Marianne Witte

Marianne Witte (Texel, 1951) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Biografie

Marianne Witte werd in 1951 geboren op Texel. Zij werkte in een boekwinkel, op een kinderdagverblijf, in een bibliobus en in een bibliotheek.

Sinds 1996 schrijft zij voor kinderen en publiceerde korte verhalen in o.a. Bobo, Okki en Taptoe. Verder verschenen bijdragen van haar hand in acht verhalenbundels van Uitgeverij Holland. Sinds 2008 schrijft ze voor Uitgeverij Kluitman boeken voor beginnende lezers.

Sinds 2016 schrijft ze prentenboeken en leesboeken voor 8+ voor uitgeverij De Vier Windstreken.

Haar boekdebuut maakte ze in in 1998 met het prentenboek Dag Kinderdagverblijf, geïllustreerd door Jolet Leenhouts.

Voor volwassenen schrijft ze columns en korte verhalen.

Bibliografie