Boek Nederlands

De leukste kleuterklas van de wereld viert feest!

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Dagmar Stam (illustrator)

De leukste kleuterklas van de wereld viert feest!

Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Dagmar Stam (illustrator)
  • Vanaf 3-5 jaar
Drie verhalen rond de klas van juf Plooi en opa Brom. Prentenboek met kleurige illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Bevat
Titel
De leukste kleuterklas van de wereld viert feest!
Auteur
Marianne Busser Ron Schröder
Illustrator
Dagmar Stam
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
[76] p. : ill.
ISBN
9789047505938

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

In de leukste kleuterklas van de wereld zit een opa. Opa Brom gaat elke dag naar de klas, omdat hij dat vroeger nooit gedaan heeft. De leukste kleuterklas van de wereld viert feest! bevat drie verhalen die je na elkaar kan lezen, maar je kan ze telkens afzonderlijk lezen.

In het eerste verhaal, 'Opa Brom is jarig', krijgt de oude man een hoed en mag de hele klas mag zijn leeftijd raden. Opa heeft voor een huifkar gezorgd en de hele klas maakt zich klaar voor een tochtje door het dorp. De kar is eerst weg zonder opa, maar algauw wordt de huifkar stilgezet zodat opa erop kan klimmen. Opa zingt met de ganse klas dat het een lieve lust is en af en toe laat opa de kar wachten zodat hij wat lekkers kan kopen voor de bengels. En Opa belooft nog iets leuks voor de volgende dag....

In 'De goochelshow van opa' maakt opa Brom er toch wel een potje van. Zijn trucjes mislukken keer op keer, eitjes vallen op de grond, een konijn wil niet uit een hoed tevoorschijn komen en een d…Lees verder
Opa Brom heeft vroeger nooit geknipt en geplakt. Daarom gaat hij iedere dag graag naar de kleuterschool en zet daar met zijn fratsen steeds de boel op een leuke manier op stelten. Na 'De leukste kleuterklas van de wereld'* is dit een tweede bundel met drie verhalen over opa Brom. Hij viert zijn verjaardag (met huifkartocht), treedt op als (mislukte) goochelaar en neemt een koe mee naar school. Zeer vrolijk uitgevoerd boekje, bestemd voor jonge kinderen aan wie de eenvoudige, speelse, maar ook eigentijdse teksten in korte vierregelige rijmpjes (abcb) kan worden voorgelezen. Minstens zo belangrijk en aanvullend op de versjes zijn de leuke, gekleurde en voor kinderen zeker herkenbare illustraties (over schoolgebeurtenissen) van de huisillustrator van het schrijversduo. Een boekje waarvan kinderen zullen houden. Vanaf ca. 4 jaar.