Boek
Nederlands

Mijn dag

Maria Van Eeden (auteur), Ben Schoonhein (illustrator)
Een dag uit het leven van Roosje. Prentenboekje waarin kleuters vanaf ca. 5 jaar op speelse wijze enkele eenvoudige woordjes leren herkennen. De hulp van een volwassene is nodig.
Titel
Mijn dag / Maria van Eeden ; met tek. van Ben Schoonhein
Auteur
Maria Van Eeden
Illustrator
Ben Schoonhein
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
[20] p. : ill.
ISBN
90-276-7884-7

Besprekingen

Dit boekje behandelt op speelse wijze een aantal letters aan de hand van een dag uit het leven van Roosje. Met behulp van voorleesverhaaltjes, praat- en zoekplaten en letterspelletjes worden kinderen geprikkeld om letters en woordjes te herkennen en een begin te maken met zelfstandig lezen. Naast deze leesboekjes zijn er aparte uitgaven in de vorm van werkboekjes, voorleesboeken en spellen. De kleurrijke illustraties vormen de basis van de werkvormen en zijn uitnodigend voor het zelf verzinnen van woorden en tekst. Leuk boekjes, waarbij ouders de leesvaardigheid van en met hun kind(eren) kunnen oefenen. Voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Mijn dag

Een deeltje uit de reeks ‘Maan roos vis’-leesboeken voor kleuters. Een leesboek voor kleuters is op zich al een rare term. Kleuters hoeven niet te kunnen lezen. Ze mogen letters nog slechts als symbolen zien, tekeningetjes die ze leren te herkennen in letterrijtjes (woorden). Maar zijn daar dan weer mager gevulde miniboekjes voor nodig, in vierkleurendruk en gebonden? Er zijn toch genoeg prachtige prentenboeken voor kleuters die je ook kan gebruiken voor “kinderen die interesse hebben voor letters en woorden.” Zwijsen is zijn leesmethode ‘maan roos vis’ danig aan het uitmelken. Vanuit de praktijk zeg ik: nee, dank je.

Suggesties