Dvd
Nederlands

Pietje Bell 2 : de jacht op de tsarenkroon

Maria Peters (regisseur), Chris Van Abkoude (naar het werk van), Henny Vrienten (componist)
De kwajongen Pietje Bell beleeft allerlei avonturen en probeert samen met de Bende van de zwarte hand de roof van de tsarenkroon te voorkomen
Titel
Pietje Bell 2 : de jacht op de tsarenkroon / scen. en regie Maria Peters
Regisseur
Maria Peters
Naar het werk van
Chris Van Abkoude
Componist
Henny Vrienten
Taal
Nederlands
Uitgever
Buena Vista Home Entertainment, 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
2004
Speelduur
107 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Engels
EAN
8711875975493

Besprekingen

Na de eerste succesvolle verfilming van de Pietje Bell-boeken door Chris van Abkoude, heeft regisseuse Maria Peters zich gewaagd aan een tweede deel. Ook dit deel heeft met veel succes in de bioscoop gedraaid. De hoofdrollen worden gespeeld door dezelfde acteurs, o.a. Quinten Schram, Katja Herbers, Rick Engelkes, Arjan Ederveen en Angela Groothuizen. Piet beleeft verschillende spannende avonturen. Zo komt hij o.a. (onschuldig) in de gevangenis, wil Jozef Geelman aan een vrouw helpen, krijgt een nieuwe leraar en komt op het spoor van een complot om de tsarenkroon te stelen. Sommige recensenten vinden de film wat oubollig en teveel verhaallijnen bevatten die de aandacht afleiden. Dana Linssen (NRC 17-12-'03) noemt de film '(...) zelfs beter dan zijn voorganger. Quinten Schram is als de hoofdpersoon sterker geworden, want minder leukig en bekkentrekkend gaan spelen. En er is niet krampachtig gezocht naar én een hoge grapdichtheid én een samenhangend verhaal. De film doet met beheerste no…Lees verder

Over Maria Peters

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Maria C. Peters (Willemstad (Curaçao), 30 maart 1958) is een Nederlandse filmproducente, filmregisseuse en scenarioschrijfster. Hiernaast is zij een van de grondleggers van de Shooting Star Filmcompany.

Peters studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar kandidaatsexamen studeerde ze aan de Nederlandse Filmacademie waar ze in 1983 examen aflegde met de (korte) speelfilm Alle vogels vliegen.

In de jaren na haar examen werkte Maria Peters mee aan diverse producties, zoals Abel (1986), Honneponnetje (1988) en De orionnevel (1987).

In 1987 richtte ze samen met haar man Dave Schram en Hans Pos de filmproductiemaatschappij Shooting Star Filmcompany op die aan de Prinsengracht in Amsterdam werd gevestigd.

Peters is de moeder van de acteurs Quinten en Tessa Schram.

Regie