Dvd
Nederlands

De groeten van Mike!

Maria Peters (regisseur), Lydia Rood (naar het werk van), Herman Witkam (componist)
Mike (10) is hersteld van leukemie en mag uit het ziekenhuis. Maar hij kan niet bij zijn moeder wonen. Mike wil niet in een pleeggezin, dus hij doet er alles aan om de plannen van jeugdzorg te saboteren. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De groeten van Mike!
Regisseur
Maria Peters
Naar het werk van
Lydia Rood
Componist
Herman Witkam
Acteur
Maas Bronkhuyzen Faas Wijn Bracha Van Doesburgh
Taal
Nederlands
Uitgever
A Film, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
91 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8716777944172

Besprekingen

Jeugdfilm van Maria Peters (Pietje Bell; Kruimeltje). Wanneer de 10-jarige Mike na zeven maanden in het ziekenhuis is hersteld van leukemie, komt zijn alleenstaande moeder hem niet ophalen. Ze is verslaafd aan alcohol, daarom wil de mevrouw van Bureau Jeugdzorg dat hij naar een pleeggezin gaat. Samen met zijn nieuwe vriendje Vincent, die een dwarslaesie heeft, doet Mike er alles aan om thuis bij zijn moeder te mogen wonen. In de hoofdrollen Maas Bronkhuyzen (Dolfje Weerwolfje), Faas Wijn (Tony 10), Bracha van Doesburgh en Carine Crutzen. De recensenten zijn gematigd positief. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 13-12-'12) vindt de film flauw, voorspelbaar en bij vlagen oubollig. Pauline Kleijer (Trouw 13-12-'13) ziet clichés, maar ook een sterke rolbezetting, een prettig tempo en een mooie dosis grapjes in 'een vlot, rechttoe rechtaan verteld verhaal'. Kidsweek (week 50, 2012) vindt alles 'net iets te overdreven', maar met genoeg grappige stukjes is het 'een prima film om in de kerstvakantie te…Lees verder

Over Maria Peters

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Maria C. Peters (Willemstad (Curaçao), 30 maart 1958) is een Nederlandse filmproducente, filmregisseuse en scenarioschrijfster. Hiernaast is zij een van de grondleggers van de Shooting Star Filmcompany.

Peters studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar kandidaatsexamen studeerde ze aan de Nederlandse Filmacademie waar ze in 1983 examen aflegde met de (korte) speelfilm Alle vogels vliegen.

In de jaren na haar examen werkte Maria Peters mee aan diverse producties, zoals Abel (1986), Honneponnetje (1988) en De orionnevel (1987).

In 1987 richtte ze samen met haar man Dave Schram en Hans Pos de filmproductiemaatschappij Shooting Star Filmcompany op die aan de Prinsengracht in Amsterdam werd gevestigd.

Peters is de moeder van de acteurs Quinten en Tessa Schram.

Filmografie

Regie